Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam 316 rocznik 1993

zanim osiągnie temperaturę właściwą obroty spadają do zera i wskaźnik odbija się do 500 i do 0 i do 500 i do zera .... a czasem gaśnie (wszystko to dzieje się przy jeździe na luzie, lub poprostu przy postoju) Można by powiedzieć że silnik jest zimny i ma prawo tak się dziać. Ale po osiągnięciu właściwej temperatury są momenty że dzieje się tak samo.

Dzieje się tak tylko na gazie, na benzynie silnik pracuje równo.

Miałem sprawdzaną instalację, strumiennicę, parownik itp. pomagało jedynie na parę dni i problem pojawiał się ponownie.

Nie wiem co robić...słyszałem też opinie takie że BMW tak ma na gazie i już, ale mimo wszystko mnie to nie przekonuje do końca...

może jest ktoś kto miał ten sam problem i sobie z nim poradził. Jeśli tak to proszę o kontakt .

Opublikowano

Miałem podobny problem po zakupie mojej buni i poradziłem sobie z nim działając dośc readykalnie...wrzuciłem sekwencje.

Przy tych objawach dopytywałem sie gazowników co to może być, odpowiadali że gaz ma spory kawałek do przebycia i nie bedąc dostatecznie zasilany silnik faluje, ale wiele osób jezdzi beemkami na parownikach i nie narzeka bo jakos im chodzą wiec nie wiem jak to traktowac, byc może to tylko marketing ze strony gazowników....

pzdr