Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich klubowiczów jestem nowy tu na forum i mam do was takie żenujące mnie pytanie, a więc dosłownie miesiąc temu zakupiłem sobie BMW e34 z 3,5litrowym motorem autko jest z 91 roku.

Na początku nie przeszkadzało mi jej spalanie ale teraz po zrobieniu kilku kilometrów zaczynam odczuwać jednak to ile ona pali.

Od zawsze jednak uważałem że gaz jest do gotowania i zapalniczek ale teraz zmieniam to zdanie.I tu moje pytanie jaki najlepszy Gaz do niej zainstalować jaka mniej więcej cena i gdzie najlepiej na Śląsku.

Pozdrawiam i Czekam na odpowiedź.

Opublikowano
Tylko instalacja IV generacji. Cena od 2400zł w górę na 6cyl. Montuj tam gdzie robili (z powodzeniem oczywiście) silniki m30b35.
peace & love
Opublikowano (edytowane)

Czesc Witam. Od 3 mcy tez mam takie autko z takim silnikiem. Od 1,5 mca jeżdze na gazie. Mam instalacje za 3500 jest to sekwencja IV generacji. Cała instalacja jest nazwy Siricco i chodzi bardzo dobrze ( nic sie nie dzieje, chodzi ładnie wchodzi na obroty) Odpukć wszystko chodzi idealnie.

Zakładałem gaz u porfesjonalistów - zajmują sie już tym od 15 lat.

Polecam ci własnie takich szukać bo to że masz dobrą instalacje to ważne ale najważniejsze jest to kto ci ją założy.

Jesli chodzi o BRC i napewno ci polecą instalacje SQ56 jest podobno najlepsza ale czy jest sens dokładać jeszcze ok 1200 - 1500 zł ( suma 5000 zł ) żeby jeździć tak samo jak na Sirocco.

Spalanie gazu w mieszanym cyklu i naprawde mam cieżką noge wychodzi mi max 15 l/100

Pozdrawiam

Mam nadzieje że mogłem ci pomóc.

Edytowane przez Bandzior80
Opublikowano
Czesc Witam. Od 3 mcy tez mam takie autko z takim silnikiem. Od 1,5 mca jeżdze na gazie. Mam instalacje za 3500 jest to sekwencja IV generacji. Cała instalacja jest nazwy Siricco i chodzi bardzo dobrze ( nic sie nie dzieje, chodzi ładnie wchodzi na obroty) Odpukć wszystko chodzi idealnie.

Polecam ci własnie takich szukać bo to że masz dobrą instalacje to ważne ale najważniejsze jest to kto ci ją założy.

Jesli chodzi o BRC i napewno ci polecą instalacje SQ56 jest podobno najlepsza ale czy jest sens dokładać jeszcze ok 1200 - 1500 zł ( suma 6000 zł ) żeby jeździć tak samo jak na Sirocco.

Spalanie gazu w mieszanym cyklu i naprawde mam cieżką noge wychodzi mi max 15 l/100

Pozdrawiam

zle liczysz..skad ci wyszlo 6000zl. :?:

Opublikowano
Zgadzam się z Bandzior80 też bym nie przepłacał za BRC w dwóch BMW jeździłem na STAGu było jest oki. Ludzie jeżdżą na KME w 528 i są zadowoleni więc po co przepłacać.
Opublikowano

Jesli chodzi o BRC i napewno ci polecą instalacje SQ56 jest podobno najlepsza ale czy jest sens dokładać jeszcze ok 1200 - 1500 zł ( suma 5000 zł ) żeby jeździć tak samo jak na Sirocco.

Pozdrawiam

zle liczysz..skad ci wyszlo 6000zl. :?:

Juz to poprawiłem. Troszke sie pomylilem bo suma miała wyjsc 5000.

Ale juz zmienilem. I nadal uważam ze nie warto przepłacać.

Opublikowano

ja w moim e34 535i mam zalożoną instalacje DREAM XXI

chcialbym sie troszke dowiedzieć o tej instalcji, czy to jest jakiś szajs czy coś lepszego bo naprawde nie wiem

może ktoś z was ma taką instalację

jeśli tak to jak sie sprawuje

dzięki

bartek535