Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mam auto niecały miesiac. pare dni po zakupie wiało ciepło na tył a teraz juz tylko zimno. nic nie robiłem zebym mogl to zepsuć no chyba ze jak wymieniałem jeża to wziałem sie za cos co nie trzeba ale był to chyba silniczek z obiegu wewnetrznego powietrza...

czyżcy te kółko juz nie reaguje jak krece zimno/ciepło???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
z bólem znalazłem jak sie wyciaga i to chyba jeszcze nie takie jak moje... no cóż, jak zrobie to napisze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

i wyciągłem. myslałem ze sie tam jakas klapka zatrzasneła ale jednak jest kabelek w głąb tunelu.

wie ktos moze co tym steruje? jak sprawdzic czy kółko działa?

ps. działało, później dotkłem sie tego przez przypadek http://www.allegro.pl/item311921998_silniczek_silnik_sterownik_nagrzewnicy_bmw_e38_e39.html

Opublikowano
mialem identyczna sytuacje dmuchalo z tylu cieple po wymianie jeza dmucha tylko zimne. Co to moze byc??

Ale z tylu nadmuchem miedzy przednimi siedzeniami, czy z tylu nadmuchem pod siedzeniami?

Tomek

Marzenia się spełniają...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jesli chodzi o mnie to nie patrzylem czy pod siedzeniami tez...
Opublikowano
miedzy siedzeniami, mam tam regulacje cieple albo zimne niema znaczeniu co wybiore i tak dmucha zimnym powietrzem. Kiedyś po nastawieniu na cieple czyli czerwony kwadracik dmuchał przyjemny cieplutki wietrzyk:D:D
Opublikowano

Bede sledzil ten temat bo myslalalem, ze tak ma byc bo tym otworem zawsze szlo mi zimne powietrze.

Produkcja 11.1999.

Tomek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
widze ze nie tylko ja tak mam a nikt nie wie co z tym zrobic... moze ma ktos jakiegos znajomego w aso a moze ma aso pod nosem zeby spytac tak kogos :8)
Opublikowano
I ja tak mam. Między siedzeniami leci tylko zimne bez znaczenia jak ustawię kółeczko a pod leci ciepłe. W czym tkwi problem?
Opublikowano

jak zapewne wszystkim wiadomo są wersje z nawiewem cieplo/zimno i tylko zimne na tył, po czym poznać tez wiadomo, są dwa albo jedno pokrętło, może jest tak że do tych wersji są przeznaczone inne jeże i właśnie wymieniliście na jeża od wersji bez regulacji z tyłu??

ps to takie moje domysły z tym jeżem bo nie przerabiałem tego tematu jeszcze, trzeba by sprawdzić czy jest tylko jeden typ jeża czy dwa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak zapewne wszystkim wiadomo są wersje z nawiewem cieplo/zimno i tylko zimne na tył, po czym poznać tez wiadomo, są dwa albo jedno pokrętło, może jest tak że do tych wersji są przeznaczone inne jeże i właśnie wymieniliście na jeża od wersji bez regulacji z tyłu??

ps to takie moje domysły z tym jeżem bo nie przerabiałem tego tematu jeszcze, trzeba by sprawdzić czy jest tylko jeden typ jeża czy dwa

Według ETK jeż jest tylko jeden.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zmieniłem jeża na najnowszego czyli udoskonalonego ale i na starym też wiało tylko zimnym.

Jeżeli w tylnym tunelu nie masz dwóch pokręteł (jedna zamyka i otwiera kratki n tył a drugie jest do rozdziału na ciepło i zimno ) to będzie ci wiało tylko na zimno.Zależało to od wyposażenia

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

koledzy doszla do mnie wiadomosc ze za nawiew na tył odpowiada ten silniczek ktory przypadiem wytargałem. teraz zdjalem ta osłone i krecilem kółkiem ciepło/zimno (oczywiscie przy wlaczonej dmuchawie) i nic. coprawda dostepnosc do narzedzi mam taka ze przyłozylem reke do niego i na czucie czy cos tam pracuuje, chrobocze...

moze komus co dziala dotknalby tego silniczka czy czus w rece jak pracuje??

Opublikowano
ja mam 2 pokretla wiec tak jak mowisz ze jedno jest od regulacji cieplo zimno a drugie od tego czy ma wiac czy nie wiec powinno wiac cieple a nie wieje i nikt niewie dlaczego??!!
Opublikowano (edytowane)

moze komus co dziala dotknalby tego silniczka czy czus w rece jak pracuje??

Zdejmij silniczek, recznie zmien ustawienie 'zapadki' i sprawdz, czy przyniesie to jakis efekt w tylnym panelu.

Edytowane przez fomicz

Tomek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zdejmij recznie.... zebys wiedział ile hu...ów (<-ostrzezenie) na tym wieszałem zanim to wyciągłem. teraz trzyma mi sie na 2 srubach to zdejme szybciej bo jedna srubka zanurkowała w tunel. nie moge sobie podarowac ze wyciaglem to - zamiast jeza
Opublikowano
zdejmij recznie.... zebys wiedział ile hu...ów na tym wieszałem zanim to wyciągłem. teraz trzyma mi sie na 2 srubach to zdejme szybciej bo jedna srubka zanurkowała w tunel. nie moge sobie podarowac ze wyciaglem to - zamiast jeza

Ale ten silniczek trzyma sie na 'zaciskach' i nie trzeba wykrecac zadnej sruby poza zdjeciem oslony nad nogami pasazera.

Tomek