Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich nie wiem czy ktos zakladal samodzielnie halogeny do e 36 ,moja bunia nie ma halogenow i postanowilem zalozyc, kupilem dwa halogeny uzywane , interesuje mnie co trzeba zrobic i czy sa jakies kable orginalne juz poprowadzone i czy to bedzie duza ingerencja w elektryke co trzeba dokupic zeby bylo ok i wygladalo tak jakby byly zalozone fabrycznie .Jezeli juz ktos to robil prosze o rade i jakies propzycje .Pozdrawiam
Opublikowano (edytowane)
musisz miec przekaznik odpwowiedni. Wlacznik halogenow , podlaczyc sie pod odpowiedni pin w kostce wlacznika swiatel,pociagnac kable, podlaczyc sie pod plus i mase i zalozyc halogeny. Mam nadzieje ze jak kupiles halogeny to razem z koncowkami jesli nie, to musisz kupic koncowki kabli :8) Edytowane przez K@mil
B M W
Opublikowano
chcialem sie dowiedziec czy ktos robil takie cos i zakladal sam halogeny czy to takie trudne napisac czy to duzy klopot czy nie ok zobacze w tym dziale zrob to sam ale zapytac chyba nie zaszkodzic kto pyta nie bladzi chyba po to jest to forum.Czy nie tak?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
akurat niedawno zdarzyło mi sie to robić, jeżeli nic nie wynajdziesz i będziesz miał wątpliwości - pytaj śmiało, opowiem jak to było :D
Opublikowano
no to opowiedz HART bo znalazlem jak sie montuje halogeny do e 34 jezeli znajdziesz chwilke moze udzielisz mi pewnych wskazowek z gory dzieki.LEMON
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pierwsza sprawa, to czy masz już w aucie oryginalną instalację pod przełącznik wewnątrz - powinno być - a także w miejscach gdzie przychodzą halogeny. druga, to jakie halogeny chcesz założyć, oryginał do tej serii czy "jakieś tam", w przypadku oryginału w miejscach na halogeny jest jeszcze dodatkowa plastikowa ramka montażowa, bez niej montaż samej lampy może nie wyjść - w moim ostatnim przypadku było właśnie z instalacją i ramką montażową pod zaślepką na halogen w zderzaku - wystarczyło wymienic przełącznik i wcisnąć halogeny, ale jeżeli twoja przeróbka ma być bardziej od podstaw to również wiem jak, sprecyzuj tylko co tam masz i co zamierzasz, ok?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
chce zamontowac orginaly od tego modelu z ramkami w zderzak jakies kable z potrojna wiazka i wtyczka tam stercza, ale nie wiem czy to do halogenow ,jezeli to bedzie to ,to bylo by super, ale nie jestem pewien jak to sprawdzic ,trzeba kupic jakis przekaznik i wlacznik to wiem jezeli bedzie instalacja pod halogeny to chyba to by wystarczylo czy jeszcze cos jest,jezeli masz jakies wskazowki bede wdzieczny ,napisz co i jak tam trzeba sprawdzic i co trzeba dokupic ,wlacznik juz mam przekaznik znajde pozdrawiam