Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zaraz po odpaleniu auta z rana jest wszystko w porzadku dopuki jest zalaczone ssanie obroty sa troszke wyzsze i nic nie trzesie natomiast kiedy ssanie sie wylączy zaczynaja sie wibracje silnika przenoszone na cale nadwozie, dzieje sie tak na biegu jałowym kiedy auto jest jeszcze nie rozgrzane, wymienilem juz poduszki pod silnikiem i teraz tak jakby telepie jeszcze bardziej wydaje mi sie ze te nowe poduszki (oryginały lemfolder) sa troszke bardziej miekkie od tych starych. Wskazowka od obrotow stoi w miejscu i ani drgnie, po minimalnym dodaniu gazu przestaje trzęśc silnikiem. kiedy auto sie rozgrzeje i wskazowka od temp wskoczy na polowe wibracje ustaja.

czy ktos wie co moze byc przyczyna??

czy moze byc to jakis czujnik temp ktory podaje bledne dane kiedy silnik jest jeszcze zimny i obroty sa za niskie??

czy mozliwe ze trzba troszke zwiekszyc obroty na biegu jalowym zeby telepanie ustalo??

Opublikowano

wydaje mi sie ze to nie ma zadnego zwiazku z pompą wtryskową dlatego ze objawy wystepuja tylko wtedy kiedy silnik jest zimny a pozatym wskazowka od obrotomierza nawet nie drga .

czytalem watki w ktorych wibracje wystepowaly kiedy sinik byl rozgrzany i tam wiele osob obstawialo pompe wtryskową natomiast u mnie jest zupelnie odwrotna sytuacja

koło dwumasowe tez raczej odpada bo wtedy telepalo by autam zarowno na zimnym jak i na cieplym silniku a poza tym kolo dwumasowe tez juz wymienialem :)

Opublikowano
wydaje mi sie że telepie ci dlatego że wyrobiły ci sie uchwyty od chłodnic i tam jest źródło wibracji.
Sprzedam BMW 318 TDS. 173300 przebiegu 1996 rok. Sedan ciemna zielona butelka. Klima.
Opublikowano
wydaje mi sie że telepie ci dlatego że wyrobiły ci sie uchwyty od chłodnic i tam jest źródło wibracji.

a co to ma wspólnego??

Opublikowano
powinienes sprawdzic dokladniej wszystkie poduszki

poduszki pod silnikiem sa tylko 2 i dwie tez zostaly wymienione na nowe oryginalne

Opublikowano

a co to ma wspólnego??

sprawdź czy jak poruszasz obudową od chłodnicy to przestaje?? daj znać

Sprzedam BMW 318 TDS. 173300 przebiegu 1996 rok. Sedan ciemna zielona butelka. Klima.
Opublikowano

a co to ma wspólnego??

sprawdź czy jak poruszasz obudową od chłodnicy to przestaje?? daj znać

ale u mnie chlodnica nie ma zadnej obudowy . a poza tym u mnie nie trzesie sie chlodnica tylko silnik
Opublikowano

a czy jak dodasz troche gazu to się przestaje trząść silnik??

i czy nigdy na ciepłym na luzie ci nie drga??

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
a czy jak dodasz troche gazu to się przestaje trząść silnik??

i czy nigdy na ciepłym na luzie ci nie drga??

jak dodaje gazu to drgania ustaja na cieplym silniku wlasciwie nie drga moze nie raz wpadnie dwlikatnie w jakis rezonans ale to jest do zaakceptowania wkoncu to diesel