Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ktoś wie jak rozbierać konsolę środkową by dostać do czujnika kontrolki zaciągnięcia ręcznego i w którym miejscu jest ten czujnik. Podczas testu zegarów kontrolka się zapala a przy zaciągnięciu ręcznego nie :mad2: i zdarzyło się pojechać po klockach :oops: .

Z góru dzięki

Pozdrowienia Piotr

E34 525 tds Touring

Opublikowano
Czujnik jest zaraz za dźwignią hamulca. Konsolę trzymają chyba 3 śrubki, jedna z przodu pod rączką i dwie z tyłu. Trzeba wyjąć zaślepkę lub popielniczkę pod wylotami powietrza. Też tak miałem. Dochodzi tam jeden kabelek, który poprostu się urwał.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czujnik jest zaraz za dźwignią hamulca. Konsolę trzymają chyba 3 śrubki, jedna z przodu pod rączką i dwie z tyłu. Trzeba wyjąć zaślepkę lub popielniczkę pod wylotami powietrza. Też tak miałem. Dochodzi tam jeden kabelek, który poprostu się urwał.

Z tyłu dwie śrubki tak - dokładnie w tym miejscu, z przodu jedna też, ale nie pod rączką, tylko poziomo w przedniej ściance tego zagłębienia (kieszeni) na prawo od ręcznego.

Kai
Opublikowano
Cały czas wydaje mi się, że jest też śrubka pod rączką a konkretniej pod "mieszkiem" dźwigni. Poprawcie mnie jesli nie mam racji...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cały czas wydaje mi się, że jest też śrubka pod rączką a konkretniej pod "mieszkiem" dźwigni.

Hm... u mnie nie ma, ale nie wykluczam. Znaczy ostatnio, jak przecišgałem kable, to nie było :)

Kai
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W każdym razie wiadomo gdzie ich trzeba szukać. Pozdrawiam !

I o to chodzi :) Jedna więcej/mniej nie robi różnicy!

Pozdrawiam

Kai
Opublikowano
dziękuję za podpowiedzi i link :modlitwa: widze że to prosta czynność więc biorę się do rozkręcania.

Pozdrowienia Piotr

E34 525 tds Touring