Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zakupiłem niedawno 523i z instalacja LPG autko czasem ma problem z mocą objawia sie to tym że wciskając pedał gazu auto nie przyspiesza , obroty stoją w miejscu praktycznie około 2000 albo ponizej i nie idze ;( problem objawai sie czesciej jak podjezdzam pod górke podobno objawy byłe przed załozeniem instalacji tak móił wlasciciel co moze byc nie tak ??????
Opublikowano
a jaką masz instalację, sekwencja czy zwykła?? może wymien filtr powietrza swiece i kable, to co mi przychodzi do glowy w aucie z LPG. Sam kiedysmialem E36 na zwyklej instalce wiec wiem co to znaczy
Opublikowano
no wybieram sie na dniach podpiac pod kompa do bmw zobaczymy co pokaze za błedy najpierw wymienie swiece to jutro mam w planach i zobaczymy co dalej
Opublikowano
Nie mam gazu u siebie ale mi to wyglada na padniety jeden z czujników. Może czujnik położenia wału korbowego, albo położenia wałka rozrządu. Mialem u siebie podobne objawy zero mocy i słabo sie wkrecał na obroty. Podskocz na kompa to zaraz ci wywali co padło. Pozdrawiam :D
BMW e-39 523i
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
I tak to wygląda oxygen sensor do wymiany oba ;), czujnik połozenia wału :) po wymianie zadnych mułów idzie jak po masle jeszcze tylko małe pierdołki i autko jak laleczka pozdro