Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam problem z piątym biegiem, mianowicie wygląda to na zużycie synchronizatora piątego biegu. Objaw jest taki że jadąc na luzie np.z góry po wyżej ok. 80km/h przy wbijaniu piątki pojawia się lekki opór i słychać zgrzyt ale bieg włącza się bez problemu. Próbowałem w takiej sytuacji delikatnie wbijać bieg i w tedy zgrzytu nie było tylko był słyszalny taki cichy krótkotrwały gwizd w skrzyni biegów i bieg wchodzi.Jeśli przed wbiciem biegu podniosę obroty silnika dodając troszkę gazu to też nie zgrzyta. A może jakaś inna przyczyna? Rozbierał ktoś może taką skrzyń biegów? Czy można samemu wymienić synchronizator? Jeśli ktoś wie coś na ten temat to z góry dzięki za odpowiedź. POZDRAWIAM!
Opublikowano
olej zmien natychmist moze uratujesz sytuacje, nie dodawaj zadnych syfuf do olej!!!!!!tzw uzdatniaczy wyciszaczy , olej ma byc jak woda .DEXTRON 3 ten co idzie do automatow ,
Opublikowano
Olej zmieniałem jakieś 10 miesięcy temu. Wlałem ATF Mobil, według naklejki naklejonej na skrzyni.