Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam pytanie jak można sparwić aby pedał sprzęgła "brał" niżej,w tej chwili bierze na samej górze.Sprzęgło jest hydrauliczne,nie jest zapowietrzone,czy pedał posiada gdzieś jakąś regulację?Nie ma efektu ślizgania się tarczy sprzęgła.

Będę serdecznie wdzięczny za jakieś podpowiedzi.

Pozdrawiam. :D

Opublikowano
Witam.Mam pytanie jak można sparwić aby pedał sprzęgła "brał" niżej,w tej chwili bierze na samej górze.Sprzęgło jest hydrauliczne,nie jest zapowietrzone,czy pedał posiada gdzieś jakąś regulację?Nie ma efektu ślizgania się tarczy sprzęgła.

Będę serdecznie wdzięczny za jakieś podpowiedzi.

Pozdrawiam. :D

nie ma regulacji (to jest hydraulika !!) a te objawy oznaczają, że kończy Ci się sprzęgło...:(

Jak wymienisz okładziny na nowe to sprzęgło będzie brać prawie przy samym dywaniku...;)

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano

Dzięki za informację.Też tak myślałem ale się łudziłem że może nie :)

Pozdrawiam.

• 11 lat później...
Opublikowano
Bzdura totalna. Mam w e30 m44b19, nowy wysprzeglik, nowy docisk plus tarcze sprzegla, wszystko dziala jak nalezy, wszystko jest nowe a lapie na samej gorze a nie tak jak napisales, "praktycznie przy dywaniku" .
Opublikowano

Warto sprawdzic czy docisk nie jest czasem samonastawny wtedy zawsze lapie w tym samym miejscu bez wzgledu na zuzycie tarczy.

Jest metoda prosta na to. Musisz ograniczyc ruch pedalu sprzegla podczas wciskania, cos podlozyc, przyspawac jakis ogranicznik etc. U mnie tez bierze wyzej jak nizej mimo ze sprzeglo ma pol roku. Po wymianie wcale nie bralo z dolu. A wystarczy je wcisnąć na jakieś 2cm i juz wysprzeglone wiec dalsze wciskanie kolejne centymetry jest zbedne.

Nie robiłem tego jeszcze ale mam taki plan kiedys bo wkurza mnie takie glebokie wciskanie.

szukam