Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam - wiem ze było już wałkowane o tym na forum ale...

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=9978&postdays=0&postorder=asc&start=15

Podany powyżej schemat to instalacja elektryczna e36.

W mojej buni 323 '96r brakuje jednego przekaźnika a własciwie nie ma wogóle gniazda na ten przekaźnik - mianowicie R3 (czyli Oxygen sensor heater relay).

I teraz zastanawiam się o co chodzi... Moze ktoś też tak ma???

Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
witam.ja mam 316 i przekaźnik od podgrzewania sondy lambda jest, ale w sam naprawiam wyczytałem, że NIE zawsze występuje, wiec może w 323 akurat go niema.skoro nie ma pod niego w ogóle gniazda, to pewnie go nie było, więc nie ma się co przejmować tylko śmigać !
ONLY ANIA, ONLY BMW
Opublikowano

:) w miedzy czasie też znalazłem :)

"przekaźnik podgrzewania sondy lambda nie zawsze jest stosowany"

Dzięki serdeczne - troche mnie zdziwiło ze go brakuje jak sobie zagladałem dzis do auta... i ciekawiło mnie to ze go nie ma.

Temat uważam juz za zamkniety.

A teraz Drodzy Koledzy powiem Wam ze w autoryzowanym serwisie BMW w Krakowie - u Misiaka, jak zapytałem o ten fakt - czyli o brakujące gniazdo tego przekaźnika to gość powiedział ze on nie wie i ze w ogole to trzeba przyjechać i podłaczyć do kompa i sprawdzić.

ŻENADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Widze ze nie ma co liczyć na fachowość takich "mechaników" i kolejny raz potwierdza sie ze najlepiej samemu coś się dowiedzieć, odszukać i że najlepsza jest Wasza pomoc :)

Pozdrawiam

Sprzedam felgi aluminiowe 15"