Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam nie wiem czy to dobry tytul,ale do rzeczy problem jest z silnikiem,generalnie chodzi o halas ktory z niego sie wydobywa na wolnych obrotach,ale jak dodam gazu przestaje i jest cichutko,ten halas slychac z prawej strony patrzac z przodu jakby kolo pompy wtryskowej nie wiem,sprawdzilem wszystko co przykrecone do silnika i nie ma luzow oslony tez sa ok.Szukalem podobnego tematu nic nie znalazlem.POZD. Edytowane przez hardcore
Opublikowano
Witam nie wiem czy to dobry tytul,ale do rzeczy problem jest z silnikiem,generalnie chodzi o halas ktory z niego sie wydobywa na wolnych obrotach,ale jak dodam gazu przestaje i jest cichutko,ten halas slychac z prawej strony patrzac z przodu jakby kolo pompy wtryskowej nie wiem,sprawdzilem wszystko co przykrecone do silnika i nie ma luzow oslony tez sa ok.Szukalem podobnego tematu nic nie znalazlem.POZD.

Dodam jeszcze ze przy kreceniu kierownica slychac mocniej,nikt z was nic podobnego nie mial?

Opublikowano
A może zaczyna ci brakować płynu w układzie wspomagania,albo pompa siada po woli.Najpierw sprawdz stan płynu ewentualnie wymień i potem patrz dalej Pozdrawiam
BMW M-Power
Opublikowano (edytowane)
A i zmień nazwe tematu lepiej bo go zamkną.. napisz hałas z silnika czy jakoś tak i będzie git Edytowane przez suhyy
Opublikowano
Plyn jest sprawdzalem,ale jakby to bylo cos z pompa wspomgania to bylby az taki klekot straszny? przypomne ze jak dodam gazu znika,adpale silnik chwilke pochodzi okolo 5 sekud i dopiero sie ten halas objawia(taki klekot jakby)nie wiem jak go okreslic,a czy moze to byc cos z rozrzadem?
Opublikowano
Klekot jest jak vanos jest do naprawy, jak jest zimny silnik to jest cicho, dopiero po rozgrzaniu zaczyna hałasować a pompy zużytej nie słyszałem jeszcze może i jest podobnie.. upierałbym się przy tej pompie, skoro przy kręceniu kierownicą jest głośniej.. rozkręć ją i zobacz czy wszystko jest w porządku..
Opublikowano
Ok jutro sprawdze ta pompe zobaczymy ,ale nie jestem pewien zeby tak pompa halasowala,zawsze to raczej odglos buczenia,aha jak zmienic ta nazwe tematu?
Opublikowano
Odpal silnik i niech ktoś ci pokręci kierownicą a ty luknij skąd wydobywa sie dzwięk, ale jak klekot czy buczenie podczas skręcania to ja bym stawiał na pompę.A i jeszcze jedno olej we wspomaganiu też ulega zużyciu .
BMW M-Power
Opublikowano
Dokładnie a zawsze lepiej sprawdzić i sie upewnić niż wymieniać nie to co trzeba.. a nazwę to zmienisz jak masz przy swoim temacie opcję zmień to klikasz a dalej już wiesz.....
Opublikowano

Witam byle u znajomego mechanika z godzine chyba sluchalismy z kad ten halas siw wydobywa i gosc stwierdzil ze to bedzie napinacz ten teleskopek ze tam w nim cos sie rozlecialo sprezyna czy cos i to moze byc to bo jak sie odpali silnik przez chwilke jest spokoj az do momentu jak opadnie ten napinacz i wtedy zaczyna halasowac.A co do krecenia kierownicy to halas jest glosniejszy bo jest wiekszy opor i napinacz odchodzi na bok i glosniej halasuje bo ma luz.Po niedzieli to sprawdzimy to dam tutaj znac,mowi ze pompa raczej dobra choc wszystko sie okaze po niedzieli.Aha moze ktos orientuje sie ile taki napinacz kosztuje,mowil ze to drogie jest.POZD.

Cowy o tym sadzicie czy to moze byc ta przyczyna tego halasu?