Skocz do zawartości

Jaka instalacja gazowa do 320i 95' z plastikowym kolektorem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć !

Mam pytanie. Czy ma ktoś w takim BMW instalację gazową, a jak tak to jaką, czy zwykłą czy z wtryskiem ? Ja mam takie same BMW i zastanawiam sie nad przerobieniem jej na gaz. Jednak są pewne trudności, ponieważ jest kolektor plastikowy i chyba tylko wchodzi w rachubę wtrysk gazu. Czy słyszał ktoś o przypadku, że rozwaliło komuś kolektor ? Bardzo dziękuję za pomoc i ewentualne spostrzeżenia oraz rady tych, którzy mieli z tym jakieś doświadczenie.

Pozdrawiam.

Bartek

Opublikowano
Ja miałem w seicento plastikowy kolektor i instalację II generacji. Było wszystko ok. Żadnych strzałów czy szarpnięć. Jak instalacja jest dobrze założona nic nie ma prawa sie stać. No a sekwencyjny jak najbardziej tylko to kupa kasy. Pomijam już fakt o innych problemach które wywołuje gaz, bo nie o to Tobie chyba chodzi
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano
Rozumiem, że teraz jeżdzisz BMW, ale z gazem czy bez ? Czytam troche na forum o instalacjach gazowych w BMW i sam nie wiem bo widzę, że i na wtrysku gazu goście mają problemy. Jeżdzę około 20 000 km rocznie tak więc obliczyłem, że instalacja z wtryskiem (około 5,5 tyś. zł) wróci mi sie po około 30 000 km. Tak wiec rachunek jest prosty, ale i tak pozostaje dużo wątpliwości. Instalacje II-generacji kategorycznie mi jeden gazownik odradzał, bo jak walnie kolektor to pozostaje mi tylko sznurek (pewno miał na myśli pętle...) ha, ha... Ciekaw jestem czy komuś rozwaliło kolektor ? Słyszałem, że tego typu silniki w BMW mają bardzo wytrzymałe kolektory. Myślałem, że zainwestuje w sekwencję a tu tyle wątpliwości- masakra !!!

Pozdrawiam.

Bartek