Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie działają w mojej 740 lusterka. Po wyciagnieciu lusterka stwierdzilem ze ktos kiedys rozwalil kostke polaczeniawa, ktora jest w przednim trojkaciku szyby przedniej. Kostka jest 10-cio pinowa, ale jest w niej 9 kabli. Posiadam schemat elektryczny ale jest on niestety od kostki w strone drzwi i dalej do wnetrza.

Moja prosba - czy jest ktos kto moglby mi napisac ktore kable z lusterka polaczyc aby dzialalo?

1. Kolory kabli wychodzące z lusterka zewn. lewego:

a) czarny

b) brązowy

c) biały

d) różowy

e) żółty

f) czerwony

g) zielony

h) pomarańczowy

i) szary

2. Kolory kabli wychodzące od strony drzwi do lusterka:

a) zielono-czarny

b) brązowy

c) niebiesko-biały

d) czarno-biały

e) niebiesko-czerwony

f) żółto-czerwony

g) biało-szary

h) biało-zielony

i) żółto-fioletowy

Bardzo proszę o pomoc w połączeniu tych kabli bo kostki niestety były rozwalone, kostka przejściowa też, a muszę je połączyć.

Gdyby ktoś chciał odkręcić lusterko aby sprawdzić to pod trójkącikiem z przodu jest jdna śruba na imbus, po odkręceniu jej wyciągamy lusterko i rozpinamy kostkę. Pod osłoną gumową kostki widać kolory kabli.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Chester

..:: Burzę Mity Wyobraźni ::..
Opublikowano
witaj chester. u mnie też nie działają lusterka bo też ktoś grzebał ale prawdopodobnie zamienione kable w kostce co idzie do przełącznika a napisałeś że masz jakiś schemat to jak możesz to go prześlij ja jutro zobacze jak jest umnie w tym trujkąciku i wieczorem napisze
Opublikowano

było gdzies na stronce - te schematy, a raczej link - jak znajde to go tutaj wkleje. Czekam na schemat okablowania. Ten schemat który mam jest zajefajny ale nie uwzględnia kolorów kabli wychodzących z lusterka tylko juz niestety za pierwszą kostką - czyli te wszystkie dwukolorowe przewody na nim są ale jednokolorowych brak.

Pzdr

Chester

Opublikowano

niestety nie pomorze bo ja tej kostki nie mam - wisiala sobie tylko na jednym kablu i nic nie bylo podlaczone. Wiec potrzebuje schemat jak sie wszystkie przewody ze soba lacza :( . Tzn. wejście oraz wyjście. Kostka od lusterka jest wpinana w przejściówkę do której znowu jest wpinana kostka idąca od drzwi do lusterka. I właśnie potrzebuję się dowiedzieć, które kable od lusterka są podpięte do konkretnych kabli idących od drzwi. Już chyba prościej nie moge wytłumaczyć ;)

Ja myśle że to napewno ci pomorze :D to kostka po stronie pasażera

na zdjęciu które wkleiłeś było by ok gdyby było ono widoczne jeszcze z dołu oraz z drugiej strony. Gdybyś mógł to spisz te kable wg schematu który jest w pierwszym poście- chyba tak bedzie najprosciej. Z góry dzięki.

Pzdr

Chester