Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio ściągłem z internetu program ETK BMW 2007 Electronic Parts Catalog v4.0 i mam problem, otóż podczas instalacji program pyta sie o " The address (URL) of the dealer system server (DMS)" oraz "The address (URL) of the distributed dquipment server (VinSpec)"których nieznam. Po pominieciu tego etapu program dokańcza instalacje lecz przy próbie uruchomienia go wywala komunikat: "ETK jest niesprawny, ponieważ niezgodne są id. partnera handlowego dla instalacji i id. partnera chandlowego dla zabezpieczenia danych. Przeprowadź instalację i podaj stosowny w zabezpieczeniu danych id. partnera handlowego lub skontaktuj sie z hotline."

Wiecie jak uruchomić ten program?

Opublikowano

Wiemy. Trzeba zostac autoryzowanym partnerem handlowym BMW. Potem pojdzie juz jak po masle.

Pytasz o to, jak uruchomic piracka wersje ETK i liczysz na to, ze ktos Ci odpowie?

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeżeli nie pójdzie zainstalować wersji 01.2006 musisz mieć 06.2005 i idzie jek po maśle miałem tak na jednym kompie a na drugim poszło jak woda z wersji 01,2006.Gdybyś miał jakieś pytania pytaj śmiało przerobiłem już z tym programem wszystko i ZAWSZE chętnie pomogę.

Tu linki do wersji 06-2005

http://thepiratebay.org/tor/3515633/BMW.ETK.2005_CD1

http://thepiratebay.org/tor/3515635/BMW.ETK.2005.CD2

Po zainstalowaniu tej wersji nakładasz każdą nowsza i lata aż miło.

A tu pomoc -

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=38523&highlight=etk

Opublikowano
darmowe ETK masz na www.realoem.com i na www.bmwfans.info/original

sprawdzilem ceny sie prawie pokrywajatylko dostepnosci czesci nie ma a tak ogolnie bardzo fajne stronki i nawet szuka po nr nadwozia znaczy po ostatnich 7

Dokładnie, Prawie niczym się nie różni od oryginalnego ETK, więc po co kombinować z piratami...Słyszałem, że ostatnio BMW ruszyło się w temacie podróbek i piractwa. W roku 2008 ma być ogromna ilość różnego typu zgłoszeń do organów ścigania. Mam znajomą w pewnym dużym portalu :mrgreen: ,,,,podobno BMW przystąpi w marcu to programu ochrony praw

DRŻYJCIE PODRABIACZE i PIRACI!!!

nareszcie

:cool2:

"Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych swobód niż armie. Poprzez kontrolę emisji kredytów, banki i korporacje zabiorą ludziom wszelką własność, dopóki ich dzieci nie obudzą się bezdomne w kraju, o którego wolność walczyli ich ojcowie."

T.Jefferson 1802 rok

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niektórzy na tym forum zachowują sie jakby mieli same oryginalne programy :D w swoich kompach :D .A 90 % ma pirackie windy :lol:
Opublikowano
A 90 % ma pirackie windy :lol:

eeeee..... za trzy stówki narażać się na ryzyko. to coś marna kalkulacja. nie wierzę w te 90%

Opublikowano
Niektórzy na tym forum zachowują sie jakby mieli same oryginalne programy :D w swoich kompach :D .A 90 % ma pirackie windy :lol:

Ja zawsze jestem tego zdania ,że jak mnie nie stać to nie kupuje auta ,którego potem nie będę mógł utrzymać jak należy. Stosuję w 90% przypadków wyłącznie oryginalne części i zawsze tak było. Mógłbym kupić teraz jakieś Lambo, tylko po co?? Jak bym musiał cudować potem, żeby mnie było stać na ewentualny serwis i często smugę śmiechu bym zostawiał za sobą nie świadomy.

Dla mnie to jakaś paranoja kupić BMW czy Mercedesa i zrobić z niego potem jakiś taiwańsko-chińsko-indyjsko i Bóg wie jaki pojazd. Zwykły powstaje składak i tłuką się ludziska po jakiś dziuplach, żeby zaoszczędzić parę groszy.

Pamiętam ostatnio rozmowę kolegi w ASO w Wwie z klientem. Ja stałem z boku i się przysłuchiwałem.

Facet przyjechał świeżo sprowadzonym E38 750 i drażniły go wysokie ceny części. Gestykulował i wykrzykiwał, że złodzieje, że kto ustala takie ceny. Wtedy jeden z siedzących klientów (luzak ABS z wyglądu :mrgreen: ) nie wytrzymał i powiedział:

"Wie Pan jeśli Pana nie stać na serwis to było kupić Fiata Pandę. Kto Pana zmusza do kupna BMW...Po co się tutaj wydzierasz człowieku. Spadaj Pan do jakiejś stodoły bo atmosfere Pan zagęszczasz, a ja sobie chcę w spokoju kawkę wypić! :mrgreen:

Podobnie jest z programami pirackimi. Przecież jest realoem (również pirat) , ale nie jest to chyba wielki grzech tam zajrzeć.

Co innego ściągać jakieś programy, które zostały wykradzione z sieci ASO i potem na oficjalnym forum BMW Klub Polska szukać porad i wskazówek na temat instalacji.

Czy to jest odpowiednie miejsce???

tłumaczenie ,że ściągnąłem bo mnie nie stać na oryginał uznaję jako groteskę :D

Podobnie złodziej może powiedzieć: Buchnąłem Tobie synek Betę bo mnie nie stać....../ Cóż za głupie tłumaczenia

Zdanie o posiadaczach BMW nie jest najlepsze.

Pamiętam gdy byłem w zeszłym roku z kumplem jego Audi S8 w sprawie naprawy automatycznej skrzyni biegów w znanej firmie w Wwie na Spokojnej.

Szef tej firmy ocenił posiadaczy BMW delikatnie mówiąc w większości :DZIADAMI :duh:

Mówił, że prawie zawsze węszą i kręcą się oby jak najtaniej. Mówił ,że żeby mogli to sami by części do swojej BMW w piwnicy produkowali :mrgreen:

Nie wiedział, że jeżdżę BMW i trochę było zabawnie z tego powodu gdy się rozstawaliśmy.

Spoko facet.

"Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych swobód niż armie. Poprzez kontrolę emisji kredytów, banki i korporacje zabiorą ludziom wszelką własność, dopóki ich dzieci nie obudzą się bezdomne w kraju, o którego wolność walczyli ich ojcowie."

T.Jefferson 1802 rok

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.