Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam!

Ostatio ciagle właczam u siebie podczas jazdy tryb sport - DUŻO lepiej się jeździ autem, silnik odpowiada bardziej dynamicznie i spalanie według komputera jest mniejsze podczas normalnej jazdy, w porównaniu z trybem automatycznym.

Mam w związku z tym pytanie - tryb sport trzeba każdorazowo aktywować z kierownicy. Po wyłaczeniu silnika, czy zmienie biegu na P lub R, tryb sport trzeba ponownie aktywować.

Czy jest jakaś opcja ustawienia trybu sport na stałe? Tj. tak, by był on aktywny jako standardowy tryb zawsze?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sorry, raczej Ci nie pomoge, ale pozwole sobie wyrazic watpliwosc w to, ze w trybie sport samochod pali mniej niz w zwyklym... jak to mozliwe, jesli silnik pracuje na wyzszych obrotach?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wczoraj jechalem na trasie, srednie spalanie 10.1. Podejrzewam ze to kwestia tego, iz silnik ma wieksze obroty i nie musi sie wysilac przy manewrach typu wyprzedzanie itp. W mieście czy przy dynamicznej jeździe (start, gaz do dechy, stop) pewnie spali wiecej, ale ze nie mieszkam w centrum wa-wy, mnie to nie dotyczy ;)
Opublikowano

tryb sport działa zawsze, nie zależnie czy wrzucisz R, D, czy 1,2,3...

dziwnie to brzmi, że pali Ci mniej niż w trybie "Economic"... :roll:

I'm in love, but don't tell my real Love :D Alpina...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po przełączeniu się na R lub P, tryb w E65 zostaje zresetowany (brak litery S na desce, trzeba znowo go włączyć).
Opublikowano
Po przełączeniu się na R lub P, tryb w E65 zostaje zresetowany (brak litery S na desce, trzeba znowo go włączyć).

człowiek cały czas się uczy-sugerowałem się E-32, przepraszam za wprowadzenie w błąd :wink:

I'm in love, but don't tell my real Love :D Alpina...
Opublikowano

hej Zodiak!

mi na S pali zawsze ciut więcej nie ważne co bym robił

a pozatym wydaje mi sie jak obserwuje prace asb na programie D że błyskwicznie przelącza biegi w kierunku oszczędności spalania, ja bym nawet nie miał głowy i koncetracji tak pilnować obrotów w kierunku ekonomiki

pozdrawiam

a wiesz jak na trasie zapniesz 6 (i walisz tak np.100km) ręcznie czy automat to zrobi to chyba spalanie bedzie takie samo