Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukałem ale nie znalazłem

Jak dostać się do parownika żeby porządnie odgrzybić klimę? co trzeba zdemontować i gdzie on jest ?? Psikanie w nawiewy nie wchodzi w grę.

E46 318D

Nawigacja

Dziś na parkingu strzeżonym przy pewnym hipermarkecie parkingowy zaproponował mi płytkę do navi za 100pln :D podobno świeża ostania z najaktualniejszymi mapami i najlepszym pokryciem. Twierdził że normalnie sią tą płytkę kopiuje i nie ma żadnych zabezpieczeń...

Jak sprawdzić jaką mam wersię navi/mapy w X3? czy ten gościu coś ściemnia z tą płytką czy to się rzeczywiście może sprawdzić?

Twierdził również że do wyjęcia płytki jest jakiś kod potrzebny... jak go mogę zdobyć? twierdził że może być w książce ale z tego co kojarzę to go raczej nie ma...

Opublikowano
w e36 parownik jest pomiędzy tablicą z nawiewami /klimą/ a silnikiem. umieszczony mniej więcej na wysokości panelu klimy, myślę że w e46 jest podobnie.
Opublikowano
a dlaczego psikanie w nawiewy odpada? kiedyś miałem taki magiczny środek w sprayu który wstawiałeś do samochodu, włączałeś dmuchawę na maxa i obieg wewnętrzny, później trzeba było nadusić na dysze tego sprayu i tak sobie przez 15 minut leciało, dmuchawa chodziła i niby sie wszystko czyściło, później z klimą było wszystko ok ale niech wypowiedzą sie fachowcy.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
e36 mam rozpracowane natomiast e46 niet :( może ktoś jednak wie jak się dostać do tego nieszczęsnego parownika?

ja ci to moge zrobic bez roskrecania :P

Skoro już wiesz gdzie jest to napisz :)