Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Wyjąłem sobie elektrozawor z samochodu, ten od ogrzewania i mam problem - rozkręciłem go ładnie, działa, ale w środku są kawałki jakiegoś oringa czy cuś... Wszystko składa mi się w całość, tylko nigdzie nie mogę przypasować tego oringa. Czy ktoś wie gdzie on powinien być? JEst zaznaczony na fotce:

http://img136.imageshack.us/my.php?image=zaworxc5.jpg

Opublikowano
Nie wiem co to była za uszczelka, ale poskładałem wszystko i nic nie cieknie, ogrzewanie wreszcie działa - ta uszczelka blokowała mieszek w elektrozaworze i przez to ogrzewanie słabo działało.
Opublikowano

Ja miałem to samo co ty. Ogrzewanie słabo działo tylko na wysokich obrotach na postoju nie grzało albo bardzo słabo mimo temperatury ustawionej na maxa, a odpowietrzanie nie dawało zbytniego rezultatu.

W koncu pomyślałem ze to zawory bo ludzie czasmi sie na nie skarżą wyciągnąłem taki zawór jak twój tylko od climatornika zeby sprawdzić czy reaguje na prąd i ze środka wygrzebałem popękane dwa takie oringi jak pokazujesz ale bez rozbierania były one w środku w jednym i drugim otworze i blokowaly wyloty wyjełem je i sprawdziłem po podaniu napięcia czy szczelnie zamykają tłoczki dopływ i one zamykaja tak jak nalezy teraz grzeje dobrze i nie wiem co to było. Podejrzewam ze to jakies mało potrzebne doszczelnienia tłoczków.

• 7 miesięcy temu...