Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w moim tdsie jest strasznie brudny filterek od pompy paliwa. zamówiłem w sklepie i dzisiaj dostałem, nr katalogowy się zgadza ale wygląd nie. na realoem sprawdziłem i wychodzi na to że jest to filtr do e34, ale dokładnie ten sam numer w e36 nr 3 w e34 nr 7

e36

e34

czy ktoś może mi pomóc i doradzić czy walczyć ze sklepem czy montować?

oprócz kształtu różnią się jeszcze tym, że w e36 ujście jest pod kątem a w e34 prostopadle

pozdr, mk

Clear for take off!
Opublikowano

Kupowane było na długosza, zadzwoniłem do nich żeby może zapytaliw hurtowni czy by mieli ten filterek dedykowany do e36, ale koleś się nie zgodził.

Zadzwoniłem do tłokińskiego-aso i szef od części powiedział to samo, że nawet jakbym przez nich zamawiał to pewnie bym dostał to samo, czyli może kiedyś jakaś zmiana konstrukcyjna była (ponoć w 94r.) ale część ma pasować.

wyjmę pompę i zobaczę innej rady nie ma.

Clear for take off!
Opublikowano
wszystko ok - sprawdz tak jak mowisz mozliwe ze bedzie pasowalo. Co do sklepu na dlugosza to mnie wnerwiaja Ci ludzie co tam sa - tam siedzi buc na bucu i jak ma cos juz doradzic to robi mine jakbym mu matke zabil, poza tym lubia szantazowac klienta - raz zamowilem jedna czesc - powiedzieli mi ze za minimum tydzien bedzie - wiec sie zgodzilem - jednak na nastepny dzien dowiedzialem sie ze ta sama czesc moge miec od reki i taniej - zadzwonilem tam do sklepu i powiedzialem ze rezygnuje z czesci u nich zamowionej a oni na to ze nie dosc ze zadatku mi nie zwroca to jeszcze zmusza mnie abym zaplacil calosc ceny-chore!!!final taki ze zmusili mnie do kupna - zaplacilem 2x drozej i czekalem na czesc tydzien... bo po sadach nie mam czasu chodzic i sie uzerac.
Opublikowano

pasować pasuje, trochę więcej siły i weszło, ale sitko jest pod kątem, może bez różnicy, pojeździ się to się zobaczy

można zamknąć

pozdr. mk

Clear for take off!