Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czym moze byc spowodowane to jak wjade w kauze to mi swiatla przygasaja :roll: a po chwili znow jest dobrze...nie chodzi mi o same swiatla wszystko przygasa kokpit itp

Pasek klinowy uciagalem.[/b]

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Wlasnie podajcie mi przyklady i posprawdzam wszystkie.

Ladowanie jest ok.

A ten alternator na biegu jalowym dziwnie tak jakby szumi.

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
I jeszcze jedeno, nasze beemki nie są pierwszej młodości, więc przed małymi jeziorkami trzeba troszkę zwolnić.... :hand:
Opublikowano
może masz kiepski akumulator i pasek alternatora na umarciu, jak wjedziesz w wode to sie slizga a akumulator dziadek nie wyrabia :?:

Pomogę kupić auto w Niemczech

+48508498199

+4916098654256

Opublikowano
Po kauzach szybko nie jezdze i staram sie je omijac :|

To kupic nowy pasek :?: i wtedy zobaczyc...

nie wiem ale tak mi sie wydaje :norty: ja miałem podobnie ze wspomaganiem jak wpadłem w wodę to szarpało , wymieniłem pasek i jest OK

pasek to nie duży wydatek

Pomogę kupić auto w Niemczech

+48508498199

+4916098654256

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymień pasek i odpowiednio go napnij. Powinno być ok, ale... przy większej wodzie nie masz się co dziwić, czasami może się zdarzyć :)
Kai
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ok

Ale jak go uciagnac aby nie byl za mocno uciagniety?

Odpowiedź brzmi - odpowiednio :)

Właśnie zobaczyłem, że nie ma na tym pasku napinacza automatycznego, radzę zapytać się w dobrym warsztacie lub zadzwonić do ASO BMW. Jak nie naciągniesz, to będzie się ślizgał, a jak przegniesz, to wyrypiesz łożyska alternatora.

Kai
Opublikowano
Pod naciskiem palca "średnią siłą" powinien ugiąc się ok. 6mm, przy kołach pasowych oddalonych o ok. 20-30cm i ok. 13mm przy odległości 30-40cm (dane wg Haynes-a)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)