Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. Od niedawna jestem posiadaczem e39..Posypało śniegiem trzeba było przychamować..i....właśnie tu problem: nie działa mi ABS i ASC..dodam że żadna kontrolka mi się nie świeci..a przełanczanie przycisku asc nic nie zmienia przy ,,ostrym'' ruszaniu gdzie szukac przyczyny????z góry dziękuję za odpowiedzi Edytowane przez leszko528i
Opublikowano

10 sekund :search: :search: :search:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=68825&postdays=0&postorder=asc&start=15

Jakbyś tak zrobił i zadał pytanie w temacie który już istnieje to korona by ci chyba z głowy nie spadła...

Może masz spalone żarówki w kontrolkach. Ja bym obstawiał na to z tematu powyżej.

Opublikowano
jesli kontrolki abs o asce nie zapalaja sie po przekreceniu kluczyka to ktos je najnormalnie wywalił :) na handel:( NAjpierw na diagnostyke i zamiesc tu to co pokazał jakie błedy, jak pokaże jakiekolwiek błedy które powracaja to pózniej dobierz sie do licznika i i zobacz co tam ktos porobił i doprowadz do normalnosci. jak beda błedy typu uszkodzony czujnik a czujniki bedzie miał sprawne na 100% to wyglada na padniety sterownik, jesli jest brak komunikacji ze sterownikiem to tez sterownik, ale to drugie moge wykluczyc bo predkosciomierz i ekonomizer pewnie dziła :)

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
ale to drugie moge wykluczyc bo predkosciomierz i ekonomizer pewnie dziła :)

U mnie przy padnietym sterowniku predkosciomierz i ekonomizer dzialaly, a swecily tylko kontrolki ABS i ESP a komp pokazywal blad lewego czujnika.

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
no przy błedzie przedniego lewego czujnika wszytko smiga tylko kontrolki sie swieca. a przy błedzie tylnego lewego czujnika, lub btaku komunikacji nie bedzie działał predkosciomierz i ekonomizer

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
błedzie tylnego lewego czujnika

W przypadku lewego tylnego czujnika - najczesciej jest to modul, a jak w przypadku tylnego lewego? Czesciej czujnik czy modul?

Tomek

Opublikowano

powiem tak bład czujnik przedni lewy i tylny lewy to pewnie koło 80-90 % sterownik :( A prawy przód i prawy tył to 80-90 % czujnik padniety :)

Wczoraj robiłem ster ale jakis dziwny przypadek bo pokazywał az 3 czujniki uszkodzone :) Strasznie trefny egzemplarz, ale bedzie smigał jak nowy długie lata po reanimacji :).

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
powiem tak bład czujnik przedni lewy i tylny lewy to pewnie koło 80-90 % sterownik :(

A u mnie na szczescie lewy tylny czujnik i... tylko czujnik ;)

Tomek