Skocz do zawartości

abs , asc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od niedawna jestem posiadaczem e39..Posypało śniegiem trzeba było przychamować..i....właśnie tu problem: nie działa mi ABS i ASC..dodam że żadna kontrolka mi się nie świeci..a przełanczanie przycisku asc nic nie zmienia przy ,,ostrym'' ruszaniu gdzie szukac przyczyny????z góry dziękuję za odpowiedzi

Edytowane przez leszko528i

Opublikowano
pierwsze co zrob jedz na komputer potem podiagnozie zobaczysz moze wykaze jakies bledy
Opublikowano

10 sekund :search: :search: :search:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=68825&postdays=0&postorder=asc&start=15

Jakbyś tak zrobił i zadał pytanie w temacie który już istnieje to korona by ci chyba z głowy nie spadła...

Może masz spalone żarówki w kontrolkach. Ja bym obstawiał na to z tematu powyżej.

Opublikowano
jesli kontrolki abs o asce nie zapalaja sie po przekreceniu kluczyka to ktos je najnormalnie wywalił :) na handel:( NAjpierw na diagnostyke i zamiesc tu to co pokazał jakie błedy, jak pokaże jakiekolwiek błedy które powracaja to pózniej dobierz sie do licznika i i zobacz co tam ktos porobił i doprowadz do normalnosci. jak beda błedy typu uszkodzony czujnik a czujniki bedzie miał sprawne na 100% to wyglada na padniety sterownik, jesli jest brak komunikacji ze sterownikiem to tez sterownik, ale to drugie moge wykluczyc bo predkosciomierz i ekonomizer pewnie dziła :)

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
ale to drugie moge wykluczyc bo predkosciomierz i ekonomizer pewnie dziła :)

U mnie przy padnietym sterowniku predkosciomierz i ekonomizer dzialaly, a swecily tylko kontrolki ABS i ESP a komp pokazywal blad lewego czujnika.

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
no przy błedzie przedniego lewego czujnika wszytko smiga tylko kontrolki sie swieca. a przy błedzie tylnego lewego czujnika, lub btaku komunikacji nie bedzie działał predkosciomierz i ekonomizer

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
błedzie tylnego lewego czujnika

W przypadku lewego tylnego czujnika - najczesciej jest to modul, a jak w przypadku tylnego lewego? Czesciej czujnik czy modul?

Tomek

Opublikowano

powiem tak bład czujnik przedni lewy i tylny lewy to pewnie koło 80-90 % sterownik :( A prawy przód i prawy tył to 80-90 % czujnik padniety :)

Wczoraj robiłem ster ale jakis dziwny przypadek bo pokazywał az 3 czujniki uszkodzone :) Strasznie trefny egzemplarz, ale bedzie smigał jak nowy długie lata po reanimacji :).

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
dzieki bialy za naprawe sterownika. wczoraj go skręciłem i poki co wszystko gra. pozdr
Opublikowano
powiem tak bład czujnik przedni lewy i tylny lewy to pewnie koło 80-90 % sterownik :(

A u mnie na szczescie lewy tylny czujnik i... tylko czujnik ;)

Tomek