Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

M40B18.

Coś mi zaczęło rzęzić w okolicach rozrządu, usłyszałem to z wnętrza samochodu przy wyłączonym radiu, słabo słychać, ale już pod maską wyraźnie słychać. Coś zaczęło rzęzić jakby może lekko pasek ocierał albo jakieś łożysko nie miało smaru.

Totalnie nic w samochodzie nie robiłem, usłyszałem to dziś jakieś 10km od domu. Nie katowałem silnika, nic nie było wymieniane od kilku tysięcy, a rozrząd mam od około 10 000 km i jest założony na 100% dobrze. Poza tym zrobiłem już nim ponad 20 000 i jeszcze totalnie nic mi nie nawaliło w tym silniku, więc zastanawia mnie, czy mam się czym martwić.

Mam jeden typ. Pompa wody? Bo mi trochę cieknie, ale nie ma luzów. Czy łożysko pompy może tak trykać, rzęzić? Coś groźnego?

Myślałem żeby może zdjąć pasek klinowy i na kilka sekund odpalić silnik i zobaczyć czy to, jeżeli dalej by rzęził, to może coś z jakimś napinaczem czy czymś...

Sorry, nie chodzi mi o to, żeby ktoś tu mi wróżył z fusów ale, jeśli miał coś podobnego, to niech napisze co to było u niego :)

Opublikowano

Czesc

nie bede wrozyl z fusow!! :P

Zdejmij pasek klinowy ,odpal i bedziesz wiedzial.

tez stawiam na pompe!P{rzewaznie zaciera sie lozysko i nastepuje wyciek.

pozdrawiam