Skocz do zawartości

Kontrolki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
podczas jazdy gasną wszystkie kontrolki i opadają wskazówki wszystkich zegarów. po czasie wszystko wraca do normy a kontrolki zapalają się tak jak przy odpalaniu po czym gasną.
Opublikowano

Mam to samo. Byłem wczoraj u dobrego elektryka i powiedział że zegary są do wymiany. Nic nie da się z tym zrobić.

Bardzo dużo beemek ma ten problem.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
a sprawdzaliście kable w tylnej klapie?czy nie są przetarte?
(OO( )( )OO)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
czy w zegarach w e36 powinna być wsadzona żarówka w kontrolke check engine bo u mnie nie ma, podobnie jak w paru innych kontrolkach np. od świec żarowych co raczej jest normalne bo mam benzyne, mam zainstalowany gaz sekwencyjny i nie jestem pewien czy gazownicy specjalnie nie wyciągneli tej żarówki od check engine żeby się ich nie czepiać.
Opublikowano
ma jej nie byc:)to znaczy w niektórych e36 są!z którego masz roku auto?
(OO( )( )OO)
Opublikowano
a gdzie są te kable w tylnej klapie? którędy biegną?
Opublikowano
no więc kable są przy prawym zawiasie, w gumowej osłonie, wychodzą z karoserii i biegną do klapy!zdejmij tą gumową osłone i obejrzyj kable czy nie są przetarte i nie robią zwarcia!a co do tej kontrolki CH.E>. to w twojej wersji silnika raczej nie ma takiej kontrolki:)pozdro
(OO( )( )OO)
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Mam dokładnie to samo bmw 316i,stawiał bym na te kable w bagazniku na spiecie ,ja zaglodne w sobote bo czasu niemam jagbys znalaz przyczyne prosze otpisz co było.A pozatym chodzi dobrze ale te kotrolki kolom w oczy.
Opublikowano
Ojjj ja sie tym bawiłem po kupnie mojej beemki.U mnie check działa bo mam komputer.Ale faktycznie połowy diód nie ma...Ja dołozyłem tylko diode o przypomnieniu zapiecia pasów.Chciałem dokupić inne ale raczej nie działaja..Tak samo dioda od katalizatora....Liczniki są do różnych wersji także wiadomo co działa a co nie..A kupować sporo zarówek i zakłądac nie ma sensu.Najlepszy sposób to sprawdzić czy do tego co łączy żarówka dochodzą jakieś piny...