Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Zauważyłem że w bagażniku świeci mi się non stop lampka.

Wykręciłem ten dzyndzelek koło zamka, wygląda on na sprawny... ALE przy wciśnięciu go lampka nie gaśnie.

Co to może być? Spotkaliście się może z takim problemem?

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber

Opublikowano
chyba to bedzie ten wlacznik

No to kolega pomógł...

Sprawdź dokładnie ten włącznik, a najlepiej podmień włącznik z tym w drzwiach. Podłącz i sprawdź. Jak dalej nie działa to pewnie masz coś namieszane w kabelkach.

Freude am fahren...
Opublikowano
Ja mam ciemno w bagażniku kolego.Bo pasażer który tam się znajdzie nie morze mieć wielkiego komfortu (np czytać gazety ) :twisted2:
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano
Ja mam ciemno w bagażniku kolego.Bo pasażer który tam się znajdzie nie morze mieć wielkiego komfortu (np czytać gazety )

jak już się tam znajdzie to i tak ma zawiązane oczy :lol:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
Wydłubane kolego wydłubane. :twisted2:

Ja tam wolę żeby wszystko widział...potem niech się cieszy, że przejechał się w czystym bagażniku...na koniec dostaje łopatą po plecach i amen :dance:

Freude am fahren...
Opublikowano
Cześć.

Wykręciłem ten dzyndzelek koło zamka, wygląda on na sprawny... ALE przy wciśnięciu go lampka nie gaśnie.

ja się spotkałem - mam to samo, tylko z lodówką :wink:

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Co wy piszecie :shock: :roll: ? Jakim cudem dotkajac kabelek do karoserii swiatelko ma zgasnac? Wrecz przeciwnie swiatelko jest sterowane"-" ale ci co podpowiadaja widocznie nie znaja zasady dzialania tak prostego wlacznika,a odnosnie pytania to gdzies wlasnie ten kabelek masuje z karoseria i dlatego swieci.
Opublikowano
Cześć.

Kolego..... ja myslalem ze tez mi sie swieci non stop swiatelko w bagazniku, pozniej zorietowalem sie ze mam sciemniacz i gasnie dopiero po kilku sekundach....... :D

moze podobnie jest w Twoim przypadku

pozdrawiam

Opublikowano
Lamka w bagażniku zapalana jest masą.Plus masz na stałe pod lamką,a otwarcie bagażnika powoduje popuszczenie tego cyngielka i dotknięcie do masy i wtedy się powinna lamka zapalić.zrób tak -wyjmij całą lamkę bowiem ma ona zwarcie do masy albo jakiś agent sam ją tam dołączył.Po przekręconym kluczyku na wymontowanej lampie znajdz plus i on ma być cały czas a na przewodzie minusowym ma być masa tylko gdy wyłącznik jest wkręcony i w pozycji wyciśnięty.Jeśli masa jest cały czas to najpewniej masz gdzieś przetarty kabel i styka do karoserii co powoduje palenie się lamki
Było e23 2,8 automat,potem e23 2,8 manual teraz e36(z silniczkiem jak od kosiarki ale spoko bedzie kiedyś większy) BMW na zawsze,--hehe kosiarka do żyda a teraz 2 literki w trumniaku-m52b20
Opublikowano
albo wina tkwi w tym samym co u mnie, tez nikt sie nie domyslil o co chodzi :twisted: sprawdz czy wylacznik pod maska jest sprawny. moze masz alarm i ktos polaczyl (tak jak bylo u mnie) wylacznik ktory sie znajduje pod maska z tym z bagaznika