Skocz do zawartości

Wyjęcie wału czy trzeba demontować układ wydechowy BMW316M43

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Niestety trzeba wymontować układ wydechowy.Masz większą swobodę przy wymontowaniu wału napędowego....zastanawiam się tylko jak udało się go wyjąć we wspomnianym aucie?Pewnie trzeba było się niezle nagimnastykować przy wyjmowaniu...Pozdrawiam.

KTO SZYBKO JEDZIE, TEGO WOLNO NIOSĄ !!!

http://img529.imageshack.us/img529/5021/qqqwr.jpg

Opublikowano
Witam , sam wyjmowałem w swojej buni wał i nie trzeba odkręcać układu wydechowego ściągłem tylko osłone wydechu , a układ wydechowy poodpinałem z wieszaków i opuściłem w dół , napewno wygodniej jest jak nie ma układu wydechowego ale po co sobie pracy dodawać
Opublikowano

ostatnio wyjmowałem wał w bmw 318i i odkrecilem wydech ok kolektora i z tych wieszaków i opuściłem go w dół, pozniej sciagnałem osłone termiczną! napewno jest lepiej chociaz nie powiem ze było łatwo ten wał odkrecic! ale bez demontazu badz przynajmniej opuszczenia układu wydechowego to trzeba byc raczej magikiem zeby wyjac tak wał....

POZDRO!