Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

od pewnego czasu swieciła mi sie kontrolka ABS podjechałem na kompa i wyszło ze padł czujnik w prawym przednim kole! wiec kupiłem nowy i wymieniłem a kontrolka dalej swieci.... co zrobic? tak powinno byc??? czy mam jechac na kompa jeszcze raz na skasowanie błedu czy mozna zrobic reset kompa i zniknie???

POZDRO!

Opublikowano
Dziwne po wymianie czujnika kontrolka powinna zgasnąć sama. Spróbuj odłączyć akumulator na jakiś czas a jak nie pomoże to z powrotem na komputer.
Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
po wymianie czujnika trzeba przejechac sie kawalek i powinien sie sam przyuczyc jesli nie to warto po przejechaniu kilometra zgasic i odpalic ponownie auto - jesli to nic nie da to na kompa jeszcze raz albo jest walniety jeszcze jakis czujnik albo z tym co byl zakladany jest cos nie teges . u mnie bylo tak ze wykazalo na kompie awarie czujnika po lewej stronie - wymienilem i jak pojechalem na kompa to pokazalo prawa tez musialem wymienic - jest ok oczywiscie jesli masz tylko abs bez asc to czujnik powinien byc dwu- pinowy pozdro