Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Noszę się z zamiarem kupna m3. Moim zasadniczym kryterium jest przebieg,a mianowicie szukam egzemplarza z przebiegiem <100 000.I tu moje pytanie. Czy auto w takim wieku a z minimalnym przebiegiem to dobry wybór? Bo spotkałem się z opiniami że mogę mieć później problemy z tak sporadycznie używanym autem. Z drugiej jednak strony ceny takich m3, z takim przebiegiem, chyba o czymś świadczą. Ostatnio natrafiłem nawet na 325 z przebiegiem 10 000 od nowości :shock: Co Wy na to? Aha, w najbliższym czasie znajomy ma dla mnie oglądać w Szwajcarii 2 m3- jedną z przebiegiem 44 000 i drugą 80 000 i tak się właśnie zastanawiam jak to będzie z autami o takim przebiegu w stosunku do wieku.

Opublikowano
Witam

Noszę się z zamiarem kupna m3. Moim zasadniczym kryterium jest przebieg,a mianowicie szukam egzemplarza z przebiegiem <100 000.I tu moje pytanie. Czy auto w takim wieku a z minimalnym przebiegiem to dobry wybór? Bo spotkałem się z opiniami że mogę mieć później problemy z tak sporadycznie używanym autem. Z drugiej jednak strony ceny takich m3, z takim przebiegiem, chyba o czymś świadczą. Ostatnio natrafiłem nawet na 325 z przebiegiem 10 000 od nowości :shock: Co Wy na to? Aha, w najbliższym czasie znajomy ma dla mnie oglądać w Szwajcarii 2 m3- jedną z przebiegiem 44 000 i drugą 80 000 i tak się właśnie zastanawiam jak to będzie z autami o takim przebiegu w stosunku do wieku.

Przebieg to sprawa 2 albo 3 rzędna przede wszystkim patrz na stan bo może się tak zdarzyć że te co ma przebieg 300tys km jest w lepszej kondycji niż ten co ma 100tys.

Opublikowano
Jak najbardziej popieram,tylko że te 300 000 na pewno spowodowały już jakieś mniejsze lub większe zużycie, a mały przebieg jest już jakąś 'gwarancją" porządnego stanu.
Opublikowano
Jak najbardziej popieram,tylko że te 300 000 na pewno spowodowały już jakieś mniejsze lub większe zużycie, a mały przebieg jest już jakąś 'gwarancją" porządnego stanu.

Pomyśl sobie tak, lepiej mieć oryginalne 300tys, niż kręcone 100 :)

Chyba że wszystko udokumentowane, serwisowane itp. itd. Chociaż to i tak nie masz 100% pewności.

Opublikowano

Wcale nie,auto z przebiegiem 50tyś może być skatowane gorzej od auta z 250tyś,wszystko zależy jak poprzedni właściciel o nie dbał.Więc przebiegiem sie nie sugeruj,tylko stanem technicznym całej fury.Pamiętaj że liczniki są często cofane,bez wyjątku na kraj z którego auto jest sprowadzone,przy kupnie emki kierował bym sie od razu do ASO.

Opublikowano
Ale jeżeli jest od pierwszego właściciela i ma mały przebieg,to nie sądze by kupił on auto tylko po to żeby je po tych 50 000 rozwalić swoim sposobem jazdy. Nie wiem czy to prawda,ale słyszałem że w Szwajcarii są w porównaniu do innych krajów większe kary za cofanie licznika i tam jeszcze nie jest to tak "uprawiane".
Opublikowano
Ale jeżeli jest od pierwszego właściciela i ma mały przebieg,to nie sądze by kupił on auto tylko po to żeby je po tych 50 000 rozwalić swoim sposobem jazdy. Nie wiem czy to prawda,ale słyszałem że w Szwajcarii są w porównaniu do innych krajów większe kary za cofanie licznika i tam jeszcze nie jest to tak "uprawiane".

A po co kupuje sie mke? zeby wozic babcie Helge w niedziele w kosciola i odbierac raz w tygodniu wnuka Hansa z przedszkola?

Mke kupuje sie do min jazdy dynamicznej. Jedna osoba zarznie motor po 10tkm, inna zrobi 400tkm. Tak mowie o Mkach. Wystarczy, ze wlasciciel krecil ja ostro jak byla na dotarciu, czy jak silnik byl zminy, i juz po 40tkm zaczynaja sie klocki z braniem oleju, stukaniami itp...

Litosci!!!!!! Bez urazy ale przez takich jak Ty istnieje takie cos jak cofanie licznikow. Przywozi handlarzyna fure z narabanymi 250tkm, cofa licznik na piekne 124tkm i juz sie oczka swieca kupujacemu... Bo glupi polak mysli, ze ponad 200k na liczniku to motor pewnie zlom :mad2: :mad2: :mad2:

Kup auto, ktore jest sprawne i w dobrym stanie a nie szukaj okazji, bo nikt Ci latwo nie pusci po dobrej kasie rodzynka z przeb 10k.

Opublikowano
Po pierwsze to nie szukam okazji,że ktoś mi taką emkę za grosze odda. A po drugie to moje 328 kupiłem z przebiegiem 240 000, teraz ma 270 000 i wiem że auto z takim przebiegiem może wyglądać prawie ja nówka. Po prostu marzy mi się autko mało używane i w stanie jak z salonu.
Opublikowano
Jest to realne,2 lata temu kupilem e36 od Niemca z ogloszenia w gazecie z przebiegiem 70tyś,serwis miala do końca,rachunki na wszystko a byla rocznik 1992,została w rodzinie a pozniej wzial ja kumpel ktory jezdzi do dzis.pozdro
Opublikowano
Po prostu marzy mi się autko mało używane i w stanie jak z salonu.

Więc szukaj cierpliwie,na pewno można coś wyczaić,ale musisz sie liczyć że zapłacisz sporo drożej.I sprawa najistotniejsza OKAZJE omijaj szerokim łukiem,w dzisiejszych czasach nie ma okazji,szczególnie w autach ze znaczkiem M.

Opublikowano

Od razu mowie: nie zrozum mnie zle....

Ale ile chcesz szukac tego auta? Wg mnie jest to sprawa na minimum rok lub wiecej aby wychaczyc m3 lub 328 z przeb ponizej 100tkm ....???

Opublikowano

Witam

Ja moje autko kupiłem od gościa który sprowadza auta z Austrii z przebiegiem ok. 110tys. lecz było lekko bite tzn. poprzedni właściciel zaparkował komuś w zadku i ... autko z 91r. lekko przetarta tapicerka na siedzeniu kierowcy,żadnych innych śladów zniszczenia czy zaniedbania ponoć było to 3 auto w rodzinie papiery wszystko są oryginalne jedynie to po 8 tys. padło sprzęgło oraz łożyska tył zaczęły mi wyć ( wszystkie usterki wynikały z przebiegu książkowego ) nawet filtr paliwka gdy wymieniałem był oryg.z 91 roku,nie każdy mi wierzy ale autko wygląda super ..co do jady to jeśli ktoś ma wątpliwości co potrafi e-36 320i to zapraszam na test chętnie wymienię sie poglądami :D pozdro Daro

Opublikowano
Jeżeli chodzi o czas to nie jestem raczej szczególnie "napalony". Oprócz tego że sam szukam to znajomy już od jakichś 2 miesięcy,który mieszka w Szwajcarii też tam szuka,zresztą moje obecne 328 też jest wyszukane przez Niego właśnie tam. Zależy mi po prostu na idealnym egzemplarzu, to jest moje marzenie które w końcu jestem w stanie zrealizować,i nie mam żadnego ciśnienia żeby znaleźć takie auto w ciągu np. miesiąca.
Opublikowano
Jeżeli chodzi o czas to nie jestem raczej szczególnie "napalony". Oprócz tego że sam szukam to znajomy już od jakichś 2 miesięcy,który mieszka w Szwajcarii też tam szuka,zresztą moje obecne 328 też jest wyszukane przez Niego właśnie tam. Zależy mi po prostu na idealnym egzemplarzu, to jest moje marzenie które w końcu jestem w stanie zrealizować,i nie mam żadnego ciśnienia żeby znaleźć takie auto w ciągu np. miesiąca.

Stary, mam nadzieje, ze nie zrozumiales mnie zle. Ja Ci zycze auta idealnego z przeb ponizej 100k, jednak pojawia sie wielu napalencow, ktorzy mysla, ze kupia 328 za 2000ojro... Sam mam 320 z przeb 330k i bangla jak szalona, wiec wiem ile zrobi jakiekiekolwiek bmw z R6 pod maska o ile bylo eksploatowano jak nalezy.

Szczerze zycze powodzenia przy poszukiwaniach, pochwal sie rezulatatem..... :cool2:

Opublikowano

Skoro jestesmy w temacie to jedyny problem jaki zauważyłem u siebie to

(nie zawsze ) jadąc np.4 bieg 3,5tys obrotów z prędkością około 80 km nagle jakby auto coś zwolniło i silnik zaczyna sie do kręcać SAM do 4tys. jak by coś go trzymało nie wiem co to może byc żaden fach man mi nie odpowiedział na to pytanie może Ktoś z Kolegów wie w czym problem ?? na serwis nie jade z tym problemem bo pewnie sami chłopcy niue będa wiedziec a za frika opłat nie mam ochoty robic .... :/

Opublikowano

Ale przecież ja Ci nic nie zarzucam :D Doskonale rozumie co masz na myśli.

Dlatego piszę,że wiem że za taką m3 jaką ja chcę będzie trzeba zapłacić odpowiednią ilość ojro, i liczę się z tym,bo jak wiadomo nie ma nic za darmo.

I też przecież napisałem że moja obecna 328 ma teraz 270 000, a wygląda na co najmniej 2 razy mniej :twisted:

Opublikowano
Ale przecież ja Ci nic nie zarzucam :D Doskonale rozumie co masz na myśli.

Dlatego piszę,że wiem że za taką m3 jaką ja chcę będzie trzeba zapłacić odpowiednią ilość ojro, i liczę się z tym,bo jak wiadomo nie ma nic za darmo.

I też przecież napisałem że moja obecna 328 ma teraz 270 000, a wygląda na co najmniej 2 razy mniej :twisted:

A jaki przewidujesz budzet?

Nie znam sie na M3, ale patrzac na mobile to trzeba wyskoczyc z jakis 17 tys. euro za taki rodzynek.

Opublikowano
Ma to być po prostu auto w super stanie, z potwierdzoną historią :wink: Oczywiście ceny przekraczające 20 tys. euro to wg.mnie lekka przesada, chociaż jak bym miał nieograniczony budżet to bez zastanowienia wziąłbym i taką za 30 :twisted:
Opublikowano

A czy napisałem że szukam obojętnie jakiego "złoma" byle miał przebieg poniżej 100 000? Chyba nie.

A co do tego wydawania ponad 60 tys- przy jak napisałem nieograniczonym budżecie to nie widzę przeszkód :lol: