Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Witam.

Jak wymienić żarówkę w ringach(ksenony 2002rok w 530D)bo z prawej strony nie świeci.Dzięki

Wymontuj oprawkę przekręcając delikatnie,wymień żarówkę i zamontuj z powrotem.

Opublikowano
Witam.

Jak wymienić żarówkę w ringach(ksenony 2002rok w 530D)bo z prawej strony nie świeci.Dzięki

Teoretycznie trzeba wymienic cały wkład tej zarowki. Misci sie on z tyly lampy na samej gorze mniej wiecej po srodku. Napewno go znajdziesz. A w praktyce da rrade wymienic sama zarowke. Niestety o takiej mocy jest ja ciezko kupic, albo chca za nie kosmiczne pieniadze.. poszukaj na allegro zarowek H6W albo H10W. Jak nie, to musisz kupic całe wklady...

Opublikowano

caly wklad kosztuje w aso chyba ok 80 zl i nie licz na zamienniki bo ich nie ma:) uzywki widzialem kiedy za 50 zl wiec chyba nie warto bo pewnie po "regeneracji"

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

bzdura!!!buhhhhhhaaahaa!!!!zarowki w serwisie nawet kupuja!!!zarowki sa philipsa albo osrama.

zarowki sa w ringach 10 watowe

wyjmuje je sie z oprawki bez problemu jak kazda zarowke

koszt zarowki w intercarsie 10zl

nie sluchaj teorii o oprawkach, ze 80 zl :mad2:

najlepiej kazac chlopakowi od razu cala lampe kupic nowa w serwisie??? :mad2:

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

jasne wyjmuje sie bez problemu rozrywajac plastikowe nity, to jest zarowka z oprawka - jak integralna czesc firmy Hella

http://%5B640%3A480%5Dhttp%3A//bmwfans.info/original/images/90782_p.png

4 na rysunku

pzd

darek

ps. nie kazdy ma zaciecie do wylamywania a potem klejenia bo innej metody nie ma, byl nawet juz taki temat na forum

ps2. jak stac mnie na auto to stac na zarowke i nie widze w tym nic smiesznego ze kupuje w serwisie, jestem przeciwnikiem nie oryginalnych dorabianych rozwiazan

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

bzdura nastepna..

jakos wyjalem oprawke, nastepnie nic nie polamalem i ja wymienilem

a tekst-stac mnie na samochod to stac mnie na zarowke----brzmi jak tekst w przedszkolu

taka mala przechwalka :mad2:

jak jestes taki bogaty to czemu jezdzisz tak tanim autem???nie ukrywajmy e39 nie jest jakies rewelacyjnie drogie w zakupie.moze nie masz na lepsze bo cala kase wydales na zarowki po 80zl???

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano (edytowane)

widze ze kolega juz zapomnial jak jeszcze niedawno mial podobny problem

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=63015&highlight=zarowka+postojowa

poprostu lubie jak cos jest orygnalne w 100% nawet w takim detalu jak zarowka

w w/w watku widac ze po zamontowaniu zarowek ringi moga inaczej swiecic

pzd.

d.

ps. zlosliwe uwagi radze zachowac dla siebie [po co od razu tyle agresji], nie byla to przechwalka tylko nie znosze prowizorek, a jak ktos chce to jak dla mnie moze sobie chinskie ringi zamontowac i nic mi do tego, poprostu takie mam podejscie

ps2. bogactwo nie ma nic do tego jakim jezdzi sie autem, no chyba ze ktos w ten sposob probuje leczyc swoje kompleksy, ja nie mam takiego problemu

ps3. domyslam sie ze chodzi o zarowke o indeksie OSR64113 w ofercie intercars - firma Osram cena 11,42 zl jakby ktos byl zainteresowany: [OSR64113 X10K OSRAM żarówka H10W 12V 10W BA9S (cok.)mini]

http://sklep.intercars.com.pl/

Edytowane przez darcik
Opublikowano

Nie wiem po co sie klucicie.

Niech chlopak wybierze sam. Ma dwie opcje albo kupic na gotowo dwa wkaldy po 80zl, a jak ma troche wprawy w rekach to moze sam wymianic same zarowki nie uszkadzajac niczego, bo tak sie da zrobic. Moze ta druga opcja jest dla bardziej sprytnych użytkowników samochodów BMW:)

Wydaje mi sie i tez jestem tego zdania, ze kompletna bzdura jest wydawanie 80zl na glupie wkaldy do postojowek. Nie wiem kto w BMW wymyslil cos takiego... Lepieej te 160zl przeznaczyc na jakies bardzie znaczace dla samochodu "detalee". Chociazby dobre mleczko do konserwacji skórrr... bo na tym tez groo ludzi oszczedza, a w tym przypadku chyba nie powinnoo...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ja wymieniłem same żarówki i to od razu 2 szt.

Raczej to nie jest trudne ale jeśli ktoś tak woli uważać...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Zrobione-dziś kupiłem same żarówki po 9zł sztuka i wymieniłem samą żarówkę-wszystko OK-ring świeci.Jeszcze raz Dzięki.

No i proszę ,wbrew niektórym udało sie zrobić :norty:

Opublikowano
Zrobione-dziś kupiłem same żarówki po 9zł sztuka i wymieniłem samą żarówkę-wszystko OK-ring świeci.Jeszcze raz Dzięki.

No i proszę ,wbrew niektórym udało sie zrobić :norty:

No i pewnie...zaraz lecic do ASO i pozbyc sie 80zl. :roll: