Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z dachem elektrycznym. Cały proces przebiega prawidłowo tylko w ostatniej fazie w momencie chowania dachu, plastikowa pokrywa przytrzaskuje materiał.Przy złożonym dachu po prostu widać wystający brezent. Czy jest jakaś regulacja? Ktoś się spotkał z tym? Nie chce nic sam grzebać na ślepo, bo może się okazać, ze po mojej naprawie wcale się nie otworzy :D

Szukałem, ale nie znalazłem takiegą wątku na forum. Może ktoś już taki zakładał??

Zna ktoś fachowców od takich dachów w Poznaniu, którzy mogliby się z tym uporać, a może jest na to prosta rada?

Opublikowano
to coś wam się źle fałduje materiał na dachu, u mnie jest wszystko OK, składa sie równo w harmonijke i klapa zamyka sie bez problemu, może puściły wam te szwy na górnej częsci dachu, albo macie nieoryginalne obszycie i dlatego skłąda sie nieprawidłowo :?:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Siema. Mam to samo ale tylko za pierwszym razem po długim nie sciąganiu dachu... Poprostu jak Ci sie przytrzaśnie cofnij go do takiego momentu az bedziesz mógł sięgnąć ręką materiału w miejscu gdzie Ci sie przytcina i pchnąć go w drugą stronę... bynajmniej to u mnie skutkuje, pozniej juz jest OK:)
Opublikowano
jesli chodzi o przytrzasniecie materialu w symetrii auta (na srodku klapy) to u mnie jest to samo, na szczescie wystaje tylko troszeczke, ale mozna tez reka siegnac i schowac, dach oryginal, zadnych uszkodzen, widac tak chyba musi zostac. mi nie przeszkadza :twisted:

miało być bezawaryjne;]

http://i50.tinypic.com/2005nv5.jpg