Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie moge nic znalezc, moze nie wiem jakie slowa wpisac ale...

... jest jakaś porada na wymiane klawiszy od zwiekszania i zmniejszania temperatury w klimatroniku? nie wiem co trzeba zrobic zeby je polamac a ja kupilem z peknietymi..

Opublikowano

Ja też miałem pęknięte. Można kupić cały komplet do klimatronica w ASO BMW za jakieś 80zł.

Sam je wymieniasz bez zdejmowania panelu. Podwadzasz cienkim śrubokrętem od dołu i wypadają a nowe wciskasz i tyle

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no niestety w aso powiedzieli mi 280 za wszystkie w panelu a ja tylko potrzebuje 3. mowi ze nie wystepuja osobno te od zmiany temp
Opublikowano

Pękające przyciski od regulacji temperatury to norma w e39, tak są badziewsko skonstruowane. U mnie były pęknięcia, ale jeszcze się całkiem nie rozpadły. A do tego jeden miał wyłamany ząbek od dołu i wypadał. Już nie pamiętam ile razy wyciągałem go z odkurzacza. :modlitwa:

Wreszcie się za to wziąłem, odrobina POXIPOLU, jeszcze trochę PX-50 (taki lepszy super glue) i zrobione. guziczki śmigają jak nowe. Trzeba tylko uważać aby nie wcisnąć ich za szybko po zabiegu klejenia, bo potrafią utnąć na stałe. A i jeszcze ważna sprawa - jeśli ktoś się zdecyduje tam grzebać, to radzę uważać na ich mocowania w samym panelu klimy, bo jak się okazało u mnie, ten, który wypadał miał wytarty ząbek na samym panelu i to było trochę skomplikowane. Ale sie udało.

Ja tam zawsze (w granicach rozsądku) jestem zwolennikiem zasady "zrób to sam". I zadowolenie potem, jak się efekt jest zadowalający. :cool2:

Respekt.
Opublikowano

Ja pół roku temu w ASO BMW zapłaciłem za komlet (chyba 12 szt) ok 80 zł.

Jeżeli teraz kosztują 280 to troche przesada.

Pełno jest na allegro tych klimatroniców więc można kupic za grosze i samemu pozamieniać te guziki.

Opublikowano
nie moge nic znalezc, moze nie wiem jakie slowa wpisac ale...

... jest jakaś porada na wymiane klawiszy od zwiekszania i zmniejszania temperatury w klimatroniku? nie wiem co trzeba zrobic zeby je polamac a ja kupilem z peknietymi..

zobacz tu....http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=18806 :P