Skocz do zawartości

Automatyczna Skrzynia Biegow !! PILNE !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam BMW 524 TD. Został zmieniony olej w warsztacie mechanik wlał ATF 1, posiadam faktury. Mam go od kilku dni i mam taki problem: Po uruchomieniu silnika i włączeniu DRIVE (D) nie zmienia biegów dopiero po przejechaniu około 1KM skrzynia zaczyna działać (zmienia biegi) i przy zmianie biegów szarpie autem. To szarpanie jest tez wyczuwalne jak jest ciepły silnik!!.

Proszę o POMOC!!

Pozdrawiam.

Opublikowano
Przede wszystkim sprawdź i napisz jaką masz skrzynię ( powinna być na niej tabliczka znamionowa) BMW nie produkuje automatycznych skrzyń, kupuje je od innych firm, różne skrzynie mają różne wymagania olejowe.
Opublikowano
na skrzyni powinna być naklejka ale ja usiebie w manualu mam atf a i sądze że może bał się wlacć atf i wlał jakis inny i nie wymienił filtra
Opublikowano
Przede wszystkim ATF jest żadnym określeniem, oznacza Automatic Transmision Fluid czyli tak jakby ktoś stwierdził że wlał ci do silnika olej silnikowy ( bez określenia jakiego typu ) Skontaktuj się z warsztatem i dowiedz sie jaki to był olej.
Opublikowano
A tu powinieneś znaleźć jaki masz typ skrzyni:www.realoem.com/bmw/select.do ale obejrzyj ją jeszcze raz bardzo dokładnie, na mojej ( 5HP18 ) jest z boku dość wysoko, trochę czasu mi zajęło jej szukanie )