Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Moj staruszek kupił jakieś pół roku temu e38 750il z 2000, niunia ma aktywny tempomat, który jednak nie działa. diagnoza serwisu BMW i BOSCHa- nie działa grzałka od kamery (cały ten sprzęt jest umieszczony w czarnej kuli przy zderzaku). Problem w tym, że ani serwis, ani BOSCH nie chcą wymienić samej grzałki, jest to część niewymienialna :duh: ,

w gre wchodzi tylko wymiana całej kuli, która jest oczywiście dośc kosztowna. Czy ktoś ma jakis pomysł co z tym zrobić :?:

Opublikowano

Rozebrać, sprawdzić co tam grzeje tą kamere, jechać do elektronicznego, kupić zamiennik, albo coś podobnego, wymienić, poskładać wszystko do kupy.

Powinno działać

Opublikowano
Witka. Tez mam aktywny tempomat ale poki nie ma u nas autostrad w normalnej ilosci to nie mam zbyt wielu okazji tego uzywac. Ja bym podmienil ta kule od kogos sprawna i sprawdzil czy to napewno ona. Przyczyna moze byc zupelnie gdzieindziej a nowa kosztuje majatek.

pozdrawiam

mavic

Opublikowano

Dzięki chłopaki za rady. Postaram sie zrobic tak jak mówisz Mavic. A co do rozkręcania jej samemu, to bym sie bał, że przy okazji coś popsuje. Zastanawiałem sie nawet czy nie jest to zbyt delikatny sprzęt dla złotej rączki skoro oni nie chcą się w boschu bawić się w naprawę, ale to i tak jedyna opcja.

pozdro