Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chłopaki mam pytanie do posiadaczy e36 coupe czy ma ktoś może oponki o rozmiarze 225/50 R17 .Ja mam 225/45 R17 na tylnej osi i przez pomyłke kupiłem sobie opony o rozmiarze 225/50 R17 i boje sie że będzie mi ta oponka ocierać o nadkola co sądzicie o tym ?? prosze o wypowiedzi
Opublikowano

Obcierać na pewno nie będzie ale zamień je na 45 bo nieładnie będzie wyglądać.

PS. Masz coupe a w opisie 318i coś jest nie tak :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Tak jak mówisz w opisie mam 318i ale to wspomnienie bo w czerwcu zeszłego roku skasowałem tą betke nie z mojej winy :(:(:( a teraz jestem posiadaczem 318is coupe z 93 roku

jestem też zarejestrowanym na forum maxbimmer Wrocław od długiego czasu także nie myśl że robie sobie jaja w szczerze to wole te 225/50 ze względu że będzie troszkę komfortowa bardziej jak nie będzie ociera oczywiście

Opublikowano

Powiem Ci że jak chcesz mieć komfortową to załóż 16' lub 15'. Ja bym nie kombinował z wyższym profilem. Nieładnie wygląda (wiem bo sam kiedyś miałem 205/65/15) no i licznik minimalnie będzie okłamywał.

Sam mam ten motor i felgi 17' i powiem Ci że na lato kupuję oponki 205/50 bo w zeszłym roku miałem z tyłu 235 to była tragedia. Osiągi duuużo gorsze a i pewnie spalanie większe.

Nie wiem jak szerokie masz felgi ale do is-a nie włozyłbym nic szerszego niż 205.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
troche durze te oponki ja kiedys mialem 225 i byla poraszka tragedia musialem trzymac fajere zamiast sie wyluzowac po miesiacu zmienilem na 205 na 16 i ani gorzej nie wyglada ale za to mniej pali szybciej sie wkreca i moge jadac luzowac sie bo koleiny mi nie straszne .
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam felgi 8,5cala ET13 chce to zalozyc do E36, najwezsza opona na to wejdzie chyba 205 bedzie bardzo naciagnieta a czy np 215 bedzie przycieralo przy skrecie?

Przerabiał to ktos?

http://img299.imageshack.us/img299/402/zegaryod9.jpg