Skocz do zawartości

klimatronik grzeje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam kolejny problem otoz klimatronik mi caly czas daje cieplo, nie reaguje na zmiane temperatury na wyswietlaczu.A drugi problem to asc nie dziala i kontrolka tez nie swieci, abs wporzadku na sniegu chamowal bez zarzutu. jestem nowym wlascicielem autka. pomocy :(
Opublikowano
klimatronic teraz zawsze bedzie ci ciepłem dmuchał. Jak nawet ustawisz na 16 stopni to i tak temperatura ta jest wieksza od tej ktora panuje w srodku auta , stad zawsze bedzie leciało ciepłe powietrze. Mozesz jeszcze przy kratkach nawiewu pokretlem przestawwic na max w strone niebieskiego kwatratu wtedy nie bedzie ci lecialo cieple a powino zimne
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
co do tej przypadłości to występuje ona u mnie również,z tym że latem było tak samo i z dolnych części nawiewu dostawałem falami ciepła nawet na włączonej klimie. na wiosne planuje przegląd tego całego układu ale doświadczenie mówi mi że winny może byc czujnik umieszczony w przednim panelu climatronica - po prostu pada, jak ma to często miejsce w autach innych marek :cry:
Opublikowano
z klima tak jak pisali poprzednicy a z asc to jest tak ze kontrolka sie nie swieci i zapala sie tylko wtedy gdy samochod traci przyczepnosc no chyba ze wylaczysz asc wtedy pali sie caly czas jezeli u Ciebie nie zapala sie wcale to jest cos nie tak moze trzeba na komp jechac i sprawdzic
Opublikowano
[winny może byc czujnik umieszczony w przednim panelu climatronica - po prostu pada, jak ma to często miejsce w autach innych marek

Nie koniecznie, sprawdzilbym działanie tego wybieraka temperatury, ktory jest przy nagrzewnicy. U mnie działa jak chce, dlatego mam raz zimne raz cieple. Komp pokazuje jakies błedy ?

Xdrive

Koder

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
ponieważ jak pisałem, mnie też ten problem dotyczy więc może tu się podepnę: e46 nie masz może jakiejś foty tego wybieraka? jest to gdzieś pod nogami w środku, tak? skłaniałbym się to twojego wyjaśnienia gdyż pasuje mi to bardzo, czasem wszystko sie naprawia i chodzi wtedy naprawde dobrze, co jak wiem z walniętym czujnikiem nie miałoby miejsca
Opublikowano
  • Autor
Dziekuje za porady dzisiaj wstawiłem do warsztatu. zobaczymy co z tego wyniknie :)