Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam kolejny problem otoz klimatronik mi caly czas daje cieplo, nie reaguje na zmiane temperatury na wyswietlaczu.A drugi problem to asc nie dziala i kontrolka tez nie swieci, abs wporzadku na sniegu chamowal bez zarzutu. jestem nowym wlascicielem autka. pomocy :(
Opublikowano
klimatronic teraz zawsze bedzie ci ciepłem dmuchał. Jak nawet ustawisz na 16 stopni to i tak temperatura ta jest wieksza od tej ktora panuje w srodku auta , stad zawsze bedzie leciało ciepłe powietrze. Mozesz jeszcze przy kratkach nawiewu pokretlem przestawwic na max w strone niebieskiego kwatratu wtedy nie bedzie ci lecialo cieple a powino zimne
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
co do tej przypadłości to występuje ona u mnie również,z tym że latem było tak samo i z dolnych części nawiewu dostawałem falami ciepła nawet na włączonej klimie. na wiosne planuje przegląd tego całego układu ale doświadczenie mówi mi że winny może byc czujnik umieszczony w przednim panelu climatronica - po prostu pada, jak ma to często miejsce w autach innych marek :cry:
Opublikowano
z klima tak jak pisali poprzednicy a z asc to jest tak ze kontrolka sie nie swieci i zapala sie tylko wtedy gdy samochod traci przyczepnosc no chyba ze wylaczysz asc wtedy pali sie caly czas jezeli u Ciebie nie zapala sie wcale to jest cos nie tak moze trzeba na komp jechac i sprawdzic
Opublikowano
[winny może byc czujnik umieszczony w przednim panelu climatronica - po prostu pada, jak ma to często miejsce w autach innych marek

Nie koniecznie, sprawdzilbym działanie tego wybieraka temperatury, ktory jest przy nagrzewnicy. U mnie działa jak chce, dlatego mam raz zimne raz cieple. Komp pokazuje jakies błedy ?

Xdrive

Koder

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ponieważ jak pisałem, mnie też ten problem dotyczy więc może tu się podepnę: e46 nie masz może jakiejś foty tego wybieraka? jest to gdzieś pod nogami w środku, tak? skłaniałbym się to twojego wyjaśnienia gdyż pasuje mi to bardzo, czasem wszystko sie naprawia i chodzi wtedy naprawde dobrze, co jak wiem z walniętym czujnikiem nie miałoby miejsca