Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem ze juz bylo sporo pytan o plyn/olej do czesci wymienionych w temacie ale do mojego modelu akurat nie znalazlem informacji.

E36 316 m43 1994r skrzynia manualna

Do skrzyni i wspomagania w instrukcji podaja ze ma to byc olej ATF ale lepiej wlac Dexron II D czy III ?? a moze bez roznicy?

Za to o oleju w moscie nie ma w instrukcji ani slowa, moze ktos wie jaki tam powinien byc w moim samochodzie?

Opublikowano
Wiem ze juz bylo sporo pytan o plyn/olej do czesci wymienionych w temacie ale do mojego modelu akurat nie znalazlem informacji.

E36 316 m43 1994r skrzynia manualna

Do skrzyni i wspomagania w instrukcji podaja ze ma to byc olej ATF ale lepiej wlac Dexron II D czy III ?? a moze bez roznicy?

Za to o oleju w moscie nie ma w instrukcji ani slowa, moze ktos wie jaki tam powinien byc w moim samochodzie?

Ja po konsultacji z kolegą (7 lat jako mechanik w BMW DE) włałem po zakupie i przy totalnej wymienie wszytskich płynów Dexton III i bzyka

E36 320i Coupe 1994r.

>>> PRYMUS <<<

BMW Klub POLSKA

==================================

Always look on the bright side of drive & wife :)

http://img182.imageshack.us/img182/295/podpisforum3ru.jpg

Opublikowano
tez sie dzis dowiedzialem zeby taki olej wlac do skrzyni i do wspomagania ale co do mostu to nikt ze znajomych pewnosci nie mial co tam ma byc wlane
Opublikowano

W moście ma być olej o specyfikacji SAFX jest to pełny syntetyk (Castrola) i trudno go dostać ale nie niemożliwe a 1 litr kosztuje około 40 PLN albo nawet mniej już nawet nie pamietam ale chyba coś koło tego :)

Pozdrawiam.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg