Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Krótko i na temat:

- wyje mi pompa wspomagania, tylko ze w takich oto warunkach.

samochód całkowicie zimny czyli np: po nocnym postoju, pompa za parę chwil po odpaleniu zaczyna wyc..

natomiast gdy samochód ciut się rozgrzeje i to ustaje i cisza.

jak samochód jest w miarę jeszcze ciepły to nie wyje.

jak wyje..to niezależnie czy kręce kierą czy nie...

Płyn, a raczej olej mam zalany ATF, czyściutki, tak ze 2000km temu zmieniany, wiec uwag na temat oleju nie potrzebuje,..

wszystkie przewody szczelne, jedynie lekko siępoci przy łączeni guma-metal, ale to napewno nie powoduje wycia.

Nie pomaga też "odpowietrzanie" czyli w lewo,prawo,lewo itd kilka obrotów do oporu.

a-ha...przy nizszych temperaturach nasila sie wycie...znaczy głośniej..

Kto pomoże??liczę na sensowne wypowiedzi.z góry dziękuje.

Pozdrawiam

Opublikowano

Czesc

Zmien na syntetyk,ale moze Ci sie rozsczelnic,chyba ,ze dodasz jakiegos specyfiku.

Nic innego nie zrobisz!Olej Plyn to jest wlasnie to!

W lato bedzie lepiej :P

pozdrawiam

Opublikowano
Bono - pompy w E30 tak mają że przychodzi na nie czas. Już 2 razy tak miałem. Wymienione - portfel trochę zabolało ale kierownica chodzi jak nowa Jak dobrze pamiętam to płaciłem coś koło 300 zł z robocizną.
Opublikowano

witam.

dzieki za jakiekolwiek pomoce...

płynu nie będę zmieniał bo mam taki jaki zaleca producent.że w lato bedzie lepiej to ja wiem:D:D

ale chyba tak jak trapp piszesz...najwyższy czas.....bo jeszcze odkąd z fabryki wyjechał silnik tak pompa nie ruszana...

ale już wiem że ja zapłacę mniej....robociznęto sam sobie przyznam..przecież to banał....ale jak kto woli