Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam na wstępie chciałem się pochwalić że zakupiłem E38 735i V8 i teraz pytanie mam w kluczyku odmykanie klapy bagażnika, czy po naciśnięciu na przycisk w kluczyku klapa ma sie tylko odemknąć czy odemknąć i sama podnieść do góry? Bo mi się tylko odemknie i ją podnoszę, tak ma być?
Opublikowano
do gory sama Ci sie chyba nie podniesie, z tego co widzialem przy zamykaniu: delikatnie ja zamykasz a ona sama sie tak jakby dociąga i zamyka, przy otwieraniu podobnie.
Opublikowano
Powinna sie sama podnieść do góry.Jeżeli się tylko podnosi ale nie do końca, masz za mało płyny w pompie.Temat był wałkowany na forum.
Opublikowano
Powinna sie sama podnieść do góry.Jeżeli się tylko podnosi ale nie do końca, masz za mało płyny w pompie.Temat był wałkowany na forum.

Tak przy zamykaniu się domyka (dociąga) a co do otwierania to w ogóle sie nie podnosi, tylko odemknie, i trzeba podnieść, gdzie mam mało płynu??

Opublikowano

a z ktorego roku to auto? o ile w ogole ma auto z otwierana klapa a nie tylko z samym dociaganiem klapy, bo byly dwie wersje. jesli ma e38 po lifcie to byc moze i ma otwieranie klapy.

Opublikowano
Mam E38 z 97r i normalnie naciskam na przycisk w kluczyku bagażnik się odmyka, w sensie nie otworzy zamek, tylko nacisnę i klapę wystarczy tylko unieść!
Opublikowano

Nie, nie powinna. Silowniki podnoszace klape do gory byly w opcji, tak samo jak np. domykanie drzwi.

Natomiast odwieranie i domykanie tylnej klapy bylo chyba w standardzie - nie widzialem E38 bez tego patentu.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
musisz założyc hydrauliczny system... nad aku w oryginale jest pompa ... no i siłowniki inne... wszystko mzoesz kupic z jakiejsc powypadkowej... :) co dokładnie potrzeba musialbys na realoem albo ktos kto to robil...
http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

Tak.

Sprężyna :-)

ale to już rzeźba w gównie (za przeproszeniem) będzie

prawdziwy mężczyzna musi mieć wał, a nie jakieś tam przeguby
Opublikowano
ojciec mial kiedys duzego fiata i tam jak sie pociagnelo dzwigienke w aucie to klapa z tylu sie podnosila do gory :) takie podnoszenie klapy zawsze mi sie zle kojarzylo ze starymi rupciami jak ten fiat bo w nowszych autach juz tego nie bylo :)
Opublikowano

Dobra to niech będzie tylko odmykanie ;)

Chciałem się po prostu upewnić :)

A powiedziecie mi jak mam wejść do opcji CODE w komputerze, mam instrukcję ale dokładnie nie pisze jak tam wejść, w E34 i E32 przy tym to był banał :lol:

Opublikowano
Dobra to niech będzie tylko odmykanie ;)

Chciałem się po prostu upewnić :)

A powiedziecie mi jak mam wejść do opcji CODE w komputerze, mam instrukcję ale dokładnie nie pisze jak tam wejść, w E34 i E32 przy tym to był banał :lol:

jak masz wlaczony silnik to ta opcja jest nieaktywna /niepodswietlona. zauwaz ze jak zgasisz silnik przekrecajac kluczyk z pozycji 2 na pozycje 1 to wtedy uaktywnia i podswietla sie opcja code. wtedy mozna wpisac kod, zaakceptowac, i wyswietli sie napis zeby przekrecic kluczyk na zero w celu aktywacji blokady.

ja mam auto z navi i to sie tam wyswietla na tym wyswietlaczu, nie wiem jak to jest w aucie ktore nie ma navi.