Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam taka usterke. zrobila mi sie dziura w rurze ktora prowadzi do nagrzewnicy-->wymienilem ja. dolalem plynu chlodniczego i wszytsko bylo ok. ale po zagrzaniu sie auta silnik zaczol nieowno pracowac( nie obroty tylko szrpniecia delikatne) i wywala wode przez ziorniczek wyrownawczy. temperatura silnika jest Ok. zastanawia mnie jedna rzecz ze zbiornicza na dole wychodzi cienka rurka -->do czego ona sluzy czy moze do odpowietrzania bo nic przeznia nie leci. jakies rady. i takei pytanko jak odpowietrzyc silnik to 4.4.

ps

zrobilem tak ustawiem auto na gorce przodem do gory (niby zeby powietrze poszlo do gorych czesc silnika) zapalilem odkrecilem korek i dolewalem wody nagle zczelo mi wywalac wode przez ten korek wiec go zakrecilem. dodam jescze ze nagrzewanie na maxa i leci takei chlodne raczej nie gorace

Opublikowano (edytowane)

a odpowietrzales uklad srubką do odpowietrzania?

U mnie jesli nie odpowietrzylem ukladu chlodniczego a mialem nakretke od wlewu odkrecona i dolewalem plyn dzialo sie podobnie, bulgotalo i plyn wylatywal. Radze porzadnie odpowietrzyc uklad, zrobilem to porzadnie i problemu nie bylo. A tak pozatym na zagrzanym samochodzie raczej nie powinno odkrecac sie korka od wlewu i dolewac plynu.

Edytowane przez tomaszektomaszek
e34 '94 m43
Opublikowano
Masz zapowietrzony układ. Na forum jest kilka metod jak pozbyć się powietrza. Najważniejsze to kontrola wskaźnika temperatury, by nie dopuścic do przegrzania i co za tym idzie poważniejszych konsekwencji.
BMW? Bogini Moich Wrażeń.
Opublikowano
wiec odpowietrzylem raz jescze uklad. okazao sie ze jakis dupek zatka srubka ten przewodzik od zbiorniczka wyrownawczego. teraz wszytsko jest ok. natomisat szarpanie bylo spowodowane bledem 8 gara. wymienilem swiece i jest po probleme, ale zkaupilem tez cewke zapolonowa (70zl) w razie gdyby to niebyla swieca. oczywiscie podlaczylem autko pod komputre zeby to zdiagnozowac