Skocz do zawartości

Trzeci termostat w ciągu roku, czy to nie za dużo ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Jak już wcześniej pisałem samochód kiepsko się nagrzewał. Wymieniłem termostat silnika i było lepiej ale wskazówka temperatury nigdy nie podchodziła do pionu. Później to samo, znowu przestała schodzić z niebieskiego pola, znowu nowy termostat (na gwarancji) znowu trochę lepiej

przez 6 miesiecy. Później to samo nie chce się wcale nagrzać. Serwis stwierdził że to znowu awaria termostatu !

Co o tym sądzicie. Ja myśle że zbyt często się psuje.

W piątek go wymieniam. To już trzeci na przestrzeni roku. Po przebiegu 40 tyś. km

Opublikowano

350 złotych to kosztuje chyba termostat Z Australii dostarczony w 12h od zamówienia :!: :lol:

Jak myślałem ze ten duzy za 170 kupiłem uszkodzony i nie wiedziałem jakgo zdiagnozować\reklamować w ASO powiedzieli mi ze zdarza sie ze nowa czesc jest felerna, ale akurat w przypadku termostatów mało prawdopodobne, A ze 3 to w takim wypadku mamy kolejny CUD :-)

Tak na poważnie to raczej mało prawdopodobne zeby 3 erazy ten sam byl uszkodzony. A mały sprawdzałeś?

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano

W piątek wymieniam ten termostat, poraz trzeci, no i zobaczymy. Generalnie ten samochód jest bardzo awaryjny.

1. Pompa wtryskowa Bosch padła najpierw

2. Jeżyk od nadmuchu padł drugi

3. Zamek pokrywy bagażnika ( a właściwie mikrostyk)- trzeci

4. Turbina- też

5. Mata fotela- też

6. Co następne.... ??

W Lexusie (miałem IS 200 ) to nie do poślenia.

Opublikowano
W piątek wymieniam ten termostat, poraz trzeci, no i zobaczymy. Generalnie ten samochód jest bardzo awaryjny.

1. Pompa wtryskowa Bosch padła najpierw

2. Jeżyk od nadmuchu padł drugi

3. Zamek pokrywy bagażnika ( a właściwie mikrostyk)- trzeci

4. Turbina- też

5. Mata fotela- też

6. Co następne.... ??

W Lexusie (miałem IS 200 ) to nie do poślenia.

rzeczywiście coś dużo tych usterek.

Albo masz pecha z tą e46 albo miałeś szczęście z lexsusem.