Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam..pytanie-czy w e 36 compact jest nowrmalne ze tyl "fruwa"?tzn ze te auta maja slaba przyczepnosc..bo ja jadac nie czuje ze auto sie trzyma drogi,poprostu strach szybko nim jechac.dodam ze amory z tylko sa niedawna wymieniane.koles ma compacta i mowil ze ma tak samo i ze to "urok"tego nadwozia,w co nie moge uwierzyc...na stacji diagnoistycznej ocenili amortyzatory z tylu na bdb ..z przodu prawy mam juz do wymiany ale nie wiem czy to ma wplyw na zachowanie sie tylu auta..bede wdzieczny za jakies wskazoowki bo sie maram i nie wiem czy potzrebnie

mowia Nam ustąp głupszemu-dlatego ten świat wygląda jak wygląda

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2dcf661d0c724a2d.html

Opublikowano
Też mam copmakta i auto zachowuje się na drodze idealnie. To że na stacji diagnostycznej wykazali ci że amorkli są ok to nie znaczy że w rzeczywistości są w stanie dobrym. Ja bym się tym nie kierował, musisz wyjąć amorek i sam ocenić. Miałem podobny przypadek na przeglądzie wykazało że amory maja po 80%, po wyjęciu ich okazało że są do d...y.
Opublikowano

Mam ten sam problem w swoim compakcie, w łukach przy wiekszych prędkosciach jest wrażenie jakby nasuwało tył, a jak jeszcze w tym łuku jest jakas studzienka wtedy wogóle już nosi.

Na oko 1 z amortyzatorów wybity delikatnie, drugi ponoc stabilny jak ocenił mechanior. No i po zejsciu pod spód stwierdził, że gumy przy tylnim stabilizatorze wyrobione, bo to tez wg niego może mieć wpływ.

Daj znac na forum jesli dojdziesz ładu ze swoim co było przyczyną.

pzdr

Opublikowano
no napewno dam...do konca tygodnia mam zamiar byc u mechaniora(dobry skubaniec) i niech sie bujnie autem pewnie cos wybada ..spisze na kartce co to jest (przyczyn moze byc wiele)i wrzuce na formu..czytalem na forum ze moze byc tylnia belka skrzywiona ze takie "fuwanie" sie objawia-kurde pojechalbym na zbieznosc sprawdzic ale nie wiem czy to niepotrzebny wydatek a przez miesiac wszystko na raz mi siadlo i kazda zlotowka jest wazna-nie wiem co sie dzieje zawieszenie idealne-po miesiacu stuka ,fruwa...silnik ideal!!!po wymianie oleju --czar prysnal- i to po miesiacu spkojnej jazdy!(auto mam 2 miesiac)..no i ta elektryka:/fochy ma ta moja Beata a tak o nia dbam...ale poki co to walcze o Bmw bo wiem ze to auto z dusza

Opublikowano
SPRAWDZILEM ZAWIESZZENIE AUTA I MAM DO WYMIANY TYLNE TULEJE,LACZNIK STABILIZATORA I PRZEDNI AMOREK...ALE NAJLEPSZE JEST TO........MAM KRZYWE AUTO I ALBO BYL BITY (NIE MA ZADNYCH SLADOW WYPADKU ALBO JAKIS CZOP NA BELCE JEST SKRZYWIONY CZY COS TAKIEGO!!!!JAK JA MOWILEM MECHANIOROWI CZY MOZE BYC SKRZYWIONA TYLNA BELKA (BO SLYSZALEM TAKIE PRZYPADKI)TO ODPOWIEDZIAL ZE RACZEJ NIE ZE TO TEN CZOP MOCOWANIA BELKI(POPRAWCIE JAK GLUPOTE PALNALEM)A NAJBARDZIEJ PRAWDOPODOBNE ZE AUTO JEST KRZYWE I ZE NIC SIE NIE DA ZROBIC..BEDZIE FRUWAL I NAJLEPIEJ SPRZEDAC AUTO-PESYMISTYCZNY WYROK-ALE JA MAM NADZIEJE ZE TO BELKA ALBO TEN TAJEMNICZY CZOP....OGOLNIE ZALAMKA