Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wczoraj wreszcie wybralem sie zwiedzic BMW welt,i strasznie sie zawiodlem.To jest poprostu zwykly salon bmw tylko w duzym wydaniu.Fakt sa wszystkie obecnie produkowane modele pod jednym dachem i to w najlbardziej wypasionych wersjach,kilka nowinek technicznych,np.BMW 7 z napedem wodorowym,i to koniec.spodziewalem sie czegos wiecej.Jak dla mnie brakuje historii marki ,modeli aut produkowanych np od poczatku powstania firmy czyli klasyki.Nic z tych rzeczy,to co mozna tam zobaczyc jest w prawie kazdym pozadnym salonie bmw,piorunujace wrazenie robi jedynie budynek.Jezeli ktos chce sie wybrac wylacznie po to zeby zwiedzic bmw welt to odradzam.Bedac przejazdem w Monachium mozna zajsc i zerknac.Jesli nic tam nie zmienia to bedzie to porazka,juz teraz nie pobieraja oplat bo zainteresowanie jest niewielkie.(pdobno ma sie cos zmienic,ale co i kiedy to niestety nie wiem)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witaj.

Własnie dzisiaj sie zastanawiałem nad wypadem do tego muzeum :? i podrodze zobaczyć muzeum audi.Ale teraz to już sam nie wiem czy warto :(

A masz moze jakieś fotki.

Pozdrawiam

Opublikowano
na dniach cos wkleje,ale chyba wiesz jak wyglada nowa 1,3,5,6,7.x3,x5 i jest jeszcze kilka motorow i to tyle
Opublikowano
ja polecam zwiedzenie Autostadt VW w Wolfsburgu, naprawdę jest co zobaczyć (wszystkie marki z koncernu VAG, wiele słynnych pojazdów m.in. Lamborghini Diablo, Miura i wiele więcej :wink: )
Opublikowano
Miejsce w ktorym byles to po prostu najwiekszy i najnowszy salon BMW w Monachium,polecam muzeum w ktorym naprawde jest co ogladac.

bmw welt jest polozony okolo 100m od starego muzeum bmw przy biurowcu firmy,i obiekty te sa polaczone mostem nad jezdnia,.Jast tez male muzeum przy stadionie olimpijskim,ale niestety,muzeum przy siedzibie firmy jest zamkniete i cale rozkopane a przy stadionie z wystawy gdzies wywialo prawie calosc aut.Wiec spodziewalom sie ze calosc bedzie w bmw welt

Opublikowano

Ale to jest norma, ogromny salon a obok niego muzeum. muzeum jest od dluzszego czasu w remoncie i zapowiadaja otwarcie na wiosne 2008 wiec moze...

bylem w stuttgarcie i tam tez jest 2 pietrowy ogromny salon porsche, a po drugiej stronie ulicy jest male muzeum porsche do ktorego wstep jest darmowy :) pelno gadzetow porsche w cenach :duh:

tak samo bedzie w mercedesie narazie jest ogromne muzeum a obok buduja wielki salon (nie wiem czy juz nie jest gotowy) w ktorym beda wszystkie oferownae modele i chyba tez tam przeniosa muzeum (ktore tez jest darmowe) bo troche dziwne jest dojscie do obecnego muzeum :) kto byl to wie.

a obecnego muzeum przejsciowego bmw kolo stadionu nie polecam, platny wstep a mogeli naprawde garstka :( zawiodlem sie. myslalem ze spedze tam pol dnia a w sumie po godzinie mozna spokojnie wyjsc :(

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg