Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!!! Tak jak w temacie nagrzeje sie do temp pracy to słabnie Moje BMW to 524 td 88r Jak myślicie co moze być przyczyną? Olej jest ok, płyn chłodniczy czyściutki węże też ok nie opuchnięte, są mroziki pali ładnie nie kopci ani na czarno, niebiesko, nawet na biało no może troszke jak jest sybir więc, co to bo ja jestem bezradna. Do mechanika nie bardzo bo jak mówią każdy h.. na swój strój :mad2:
Opublikowano

Co znaczy slabnie?? Slabnie lekko czy slabnie tak, ze nieche jechac??

Nalezy wziasc pod uwage, ze w dieslu jest tez cos takiego jak ssanie (w skrocie) i autko ma wowczas nieco wiecej "mocy" i w momencie gdy sie wylacza to moze byc efekt slabszego autko

Opublikowano
Znacz robi sie takie tempe, ale jeżdząc godzine czy dwie na rozgrzanym silniku jest ok(niezaleznie czy na miejscu czy w trasie) dopiero gdy pojeżdze ze trzy godziny albo więcej to właśnie tak sie dzieje, robi sie poprostu tępe tzn mniej przyśpiesza dłuzej sie wkreca na obroty A może to jakieś problemy z kompem? Nie wim nie znam sie za bardzo dlatego prosze was o radę Pozdrawiam :oops: