Skocz do zawartości

Czy tak ma być przy zapalaniu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam 318i z 99r. Ostatnio padł mi akumulator, po naładowaniu było przez pare dni ok, ale gdy w nocy był mrozek auto nie chciało odpalić. Wogóle nie kręcił silnik tylko coś pykało i zapalały się światła. Po "pożyczeniu" prądu z auta obok, odpaliła normanie. Czy przy padniętej bateri i próbie odpalania normalne jest to, że światła się zapalają???? Pisze, bo przed zakupem drugiego akumulatora chce wykluczyć jakąś usterke, a mój mechanik nie wie czy tak ma być. Mam akumulator Centro 62 Ah, 480 A, czy to są dobre parametry czy kupić inny?
Opublikowano
najpierw sprawdz ladowanie...powinno byc ok.14.3V a po wlaczeniu np. swiatel ok.13.7V....jak jest slabe aku. to komp. glupieje :P
Opublikowano
Czy przy padniętej bateri i próbie odpalania normalne jest to, że światła się zapalają???? Pisze, bo przed zakupem drugiego akumulatora chce wykluczyć jakąś usterke, a mój mechanik nie wie czy tak ma być.?

tak to normalne, miałem tak samo, a jesli po ladowaniu akumulatora pada znowu to aku do wymiany, jak mi padlo kilka miesięcy temu to wystarczyly kabelki i kilkukilometrowa trasa do domu (bez ładowania aku w domu), pali na tyka do dzis.

Pozdro

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=58477 moje rozwiązanie turbo dziury 320d

Opublikowano
Miałem to samo wymień akumulator i wszystko będzie ok :wink: