Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No pare problemow mam z glowy.Skrzynia automat naprawiona,gwarancja na 3 lata wiec spoko.Zostaly mi tylko 2 usterki.Kiedy zmienialem swiece,wokol nich bylo sporo oleju,moze to zabrzmi jakbym byl zielony w silnikach,czy ktos moze mi powiedziec odkeracajac pokrywy zaworow wyleje sie olej?Mysle,ze nie ,ale tak dla pewnosci>Co musze zrobic ,aby zmienic te uszczelki,czy sa jakies utrudnienia?Wydaje mi sie to prosta czynnoscia.I jeszcze ostatni problem,tylnia wycieraczka nie dziala,a dzwignia od wlacznia wycieraczek dziala o dziwne na przod w 2 polozeniach,powinna tylko na przod i na tylDzieki!
Opublikowano

tylna wycieraczka dziala po wcisnieciu dzwigni od siebie i gdy ja przyczymasz to dziala spryskiwac jak zostawisz to program dzialania jest taki ze jedzie w prawo i chwile czeka a potem powaraca, jelsi tylka wlaczysz i zaraz wylaczysz to od razu powroci dopozycji wyjsciowej

a jesli naprawde nie dziala to przyczyn moze byc kilka, najczesciej zapieka sie oska trzeba uwazac aby nie peklaszyba jak bedziesz z nia kombinowal, moze tez byc cos z silnikiem wycieraczki [oska jest zdecydowanie kilka razy tansza:)]

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano
Dzieki,ale tu jest wlasnie problem ,ze wciskam i nic sie nie dzieje,a gdy wciskam i przekrecam to dzialaja mi wycieraczki przednie i przednie spryskiwacze, w normalnym polozeniu tez,bezpieczniki sa dobre> :twisted:
Opublikowano

przednie dzialaja gdy ciagniesz [wowczas spryskiwacz i czasowo wycieraczki] lub gdy zrobisz raz na dol - jedno machniecie lub do gory kilka pozycji czasowych [m.in. gdy masz czujnik deszczu]

a tyl gdy wciskasz od siebie

zobacz w jakim stanie jest oska

pzd

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano
czy ktoś się orientuje ile może kosztować uszczelka pod czapkę?troszkę sączy się olej z pierwszego cylindra od str. kabiny..wymieniać czy jeżdzić(czasem kapnie na kolektor) ???
Opublikowano
Dzieki,ale tu jest wlasnie problem ,ze wciskam i nic sie nie dzieje,a gdy wciskam i przekrecam to dzialaja mi wycieraczki przednie i przednie spryskiwacze, w normalnym polozeniu tez,bezpieczniki sa dobre> :twisted:

masz instrukcje obslugi..http://rapidshare.com/files/71002544/Instrukcja_obs_ugi_BMW_E39_PL_up_by_dunaj2.rar. :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czy ktoś się orientuje ile może kosztować uszczelka pod czapkę?troszkę sączy się olej z pierwszego cylindra od str. kabiny..wymieniać czy jeżdzić(czasem kapnie na kolektor) ???

Jak kapie to wymieniać- cena w serwisie około 125 złoty.