Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
warsztacie samochodowym wymieniono mi olej po przyjeździe sprawdziłem poziom oleju stwirdziłem że olej jet jakiś ciemny czyżby mnie oszukali
Opublikowano
warsztacie samochodowym wymieniono mi olej po przyjeździe sprawdziłem poziom oleju stwirdziłem że olej jet jakiś ciemny czyżby mnie oszukali

A to nie było Cię przy tym jak otwierali nowy olej przy Tobie :?:

Nawet jak wycierasz bagnet husteczką to jest czarny ten olej :?:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
dzięki wszystkim za odpowiedzi ale szczeRZe powiem że nie byłem przy wymianie oleju zmieszać raczej nie mogli bo miałem zalany syntetykiem a teraz prawdo podobnie zalali mi pólsyntetyk 10 w40 MOBILA bo mOja beta ma przejehcane 188tyś
Opublikowano

no a wlasnie po co zmieniali olej na 10 w 40 bo co ma 188 tys przejechane

a powiedz bralo ci auto olej jak nie to po co zmieniali olej bo jesli dlatego bo przebieg to moje e32 powinno juz jezdzic po 400 tys na 20w40 a nadal lata na 5w40 jacys dziwni

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
czy przynastępnej wymianie mogę ponownie wlać syntetyk 5w 40 POZDRAWIAM

tak, gorzej gdybyś miał zalanego mineralem i jeździł dłuższy czas. Najważniejsza jest obserwacja zużycia oleju.

Opublikowano

oleju nie bierze pojadę jeszcze raz z własnym olejem i wymienię na syntetyk 5 w 40 na 10 w50 zrobiłem dopiero 300km TRUDNO za gapowe trzeba płacić

:cry:

POZDRAWIAM

Opublikowano
Może wysysali olej, teraz nie odkręcaja korka w misce olejowej poco zbendna robota, olać to, to nie ich auto, a jak sie popsuje to znów zarobimy. Wtedy zostaje sporo starego oleju.Są warsztaty, które zostawiaja stary filtr a za nowy tylko kase wezma. Ponadto Elf jest ciemny odrazu po wylanu z bańki. Silnik po castrolu lub mobilu wyglonda o niebo lepiej.