Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam oto taki problem..Puszczam sprzęgło nie dotykając gazu i auto jedzie samo następnie wciskam sprzęgło wrzucam drugi bieg i auto dalej jedzie i to nie dotykając gazu!!! co to może być?? nie wysprzęgla do końca czy jak??

błagam o pomoc!!!

Opublikowano
A jak ze spalaniem -wzrosło? jeśli tak to możliwe że padł czujnik ssania i cały czas jeździsz jak na włączonym ssaniu-taka moja opinia - a ile w niej racji -to nie wiem :)
masqo
Opublikowano
To rzecz normalna w silnikach disla. Po prostym mozesz w ten sposób rozpedzić auto pokolei wsadzajac biegi az do 5. poprostu silnik disla jest duzo trudniej "udławić" niz silnik benzynowy.
Przeciwnik SERII.
Opublikowano
To rzecz normalna w silnikach disla. Po prostym mozesz w ten sposób rozpedzić auto pokolei wsadzajac biegi az do 5. poprostu silnik disla jest duzo trudniej "udławić" niz silnik benzynowy.

W autku Mamy (MB A160 -a więc benzyna) można zrobić dokładnie tak samo (a przynajmniej na 1 i 2, dalej nie próbowałem)

Opublikowano
Raczej normalne bo komputer nie da tak łatwo zgasić silnika i utrzymuje wolne obroty!! Mi udało się Oplem Astrą 1.4 16v ecotec dojśc do 5 biegu i się kulał tylko jak dodasz gazu to zacznie się dusić!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam mam oto taki problem..Puszczam sprzęgło nie dotykając gazu i auto jedzie samo następnie wciskam sprzęgło wrzucam drugi bieg i auto dalej jedzie i to nie dotykając gazu!!! co to może być?? nie wysprzęgla do końca czy jak??

błagam o pomoc!!!

hehe, to pierwsze twoje auto ze takie pytania zadajesz?? :shock: przeciez to oczywiste ze silnik ma wystraczajaca moc na biegu jalowym zeby pociagnac auto, u mnie nawet na 4 na samym sprzegle ciagnie do przodu,

z twoim autem jest wszystko w porzadku...

Opublikowano

:) koledzy chyba nie zrozumieliscie problemu, na moje to jemu auto jedzie na dwojce mimo ze sprzeglo ma caly czas wcisniete, wiec powinno zaczac zwalniac.

Poziom płynu sprzegłowego sprawdzony?

Zbir
Opublikowano
Może i to normalne ale wydawało mi sie dziwne ze wsiada 5 osób do auta i ja nie muszę dodawać gazu tylko zmieniać biegi i auto całkiem żwawo sie rozpędza.....
Opublikowano

Witam

Jezeli jedzie na wcisnietym sprzegle,to jest problem!!

Musisz jechac do mechanika ,zeby sprawdzil sprzeglo!Jezeli masz mozliwosc regulacji np linke,to sprobuj ja naciagnac

Ale mysle,ze moze byc cos z dociskiem,a poza tym masz samoregulacje.

pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Jezeli jedzie na wcisnietym sprzegle,to jest problem!!

Musisz jechac do mechanika ,zeby sprawdzil sprzeglo!Jezeli masz mozliwosc regulacji np linke,to sprobuj ja naciagnac

Ale mysle,ze moze byc cos z dociskiem,a poza tym masz samoregulacje.

pozdrawiam

Jak może być sprzęgło padnięte skoro biegi zmienia?? To chyba się wzajemnie wyklucza :norty:

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
Opublikowano
ale linki to chyba nie ma :) sprzeglo jest hydraulicznie sterowane

Rozne sa rozwiazania,byc moze do konca nie wysprzegla.

A jezeli jest z wysprzeglikiem,to mozna cos podregulowac,bo tam linka jest.

pozdrawiam

Opublikowano
nie jak puszcze po prostu wsiada 5 osób do auta jest pod górkę i nie dotykając gazu spokojnie ruszam potem wciskam szprzegło i wrzucam 2 i auto dalej sie rozpędza. w tym czasie nie dotykam gazu.