Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ostatnio nie wiedziec czemu, pociek mi strasznie olej, zdaje mi sie że na simeringach, łączeniu ze skrzynią, a reszte musze zlokalizowac,

ile orientacyjnie kosztuje wymiana wszystkich simeringów, uszczelek (oprócz głowicy) ?

pozdr.

Opublikowano
Zacznij od obudowy filtra oleju poniewaz w większości przypadków cieknie z niej. W obudowie jest zaślepka z której lubi cieknąc a pod obudową jest uszczelka o dosyc nietypowym kształcie. Ja kupowałem orginalną w Focie. Tej zaslepki raczej nie demontuj bo dopiero wtedy zacznie się cyrk. Najlepiej wtedy zmnić obudowę filtra oleju na inną od M50, moze byc nawet od M50B25, ponieważ wszystkie M50 mają taką samą obudowę filtru oleju. U mnie borykałem się z tym około tygodnia.
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
teraz rano jak odpalam samochód to chlapnie mi pare kropel na ziemie, i potem jak stoi ciepły, nie jestem pewien czy to obudowa od filtra, ale sparawdze jutro, :wink:
Opublikowano
no więc tak, wczoraj wczołgałem się pod samochód :? , i obejrzałem sobie cały silnik od spodu, i jedynie gdzie cieknie i to sporo jest misa, mógłby ktos wstawic foto jak powinna wyglądac misa w e34 520i 24v, bo wydaje mi sie że z moją było cos kombinowane :?
Opublikowano

Ale co mogło być kombinowane z miską olejową?

Jeśli cieknie to znaczy, że puściła uszczelka pod miską.To chyba tyle.

Koszt niewielki-przy okazji wymienisz sobie olej.

BMW? Bogini Moich Wrażeń.
Opublikowano
na uszczelce nie widac aż tak wielkiego wycieku, niepokoją mnie 3 śrubki, jedna jest ostro pokżywiona, zobacze na kanale dokładnie co jest nie tak z tymi srubkami, bo wydaje sie że to własnie przez nie cieknie :?