Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Niech mi ktoś powie ,wymieniłem na nowe sprzęgło[kompl.],potem wysprzeglik[siłownik], było 0,3 L oleju za mało w skrzyni zmieniłem na nowy, wymieniłem simer od str, wału, --powodem zmiany sprzęgła było po pierwsze nie wiedza jakie ono jest[ile ma przebiegu] poza tym ciezkawo czasem wchodziła jedynka---teraz jest dopiero ciekawa rzecz, na postoju wchodzą biegi idealnie, w trakcie jazdy po mieście kłopot z wbiciem jedynki ,dwójki, na trasie wszystkie inne biegi wchodzą bez nikakich -problemów, jak wyjezdzałem z garazu rano wsteczny wszedł bez problemu, za drugim razem już ciężej-co to może być, siłownik pewnie nie potrzebnie zmieniałem, odpowietrzałem kilka razy nie pomogło , dalej gorzej-czy ktos miał takie jaja kiedyś, miałem e28 nigdy nie było problemu[ponad 400tys,km]-czyżby coś zostało przypsute przez mniejszą ilośc oleju w skrzyni-zaznaczam na starym sprzęgle chodziło o wiele lepiej wszystko[obecnie sprzęgło LUK]-pzdr--- :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano

A może problem tkwi gdzieś w mechanizmie zmiany biegów (na odcinku drążek-skrzynia)?????

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HC11&mospid=47373&btnr=25_0025&hg=25&fg=05

pozdrawiam

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
dzięki, wszystkie połaczenia były dobre,nie wiem ,poczekam jeszcze moze ktos się wypowie-pzdr--- :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz