Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

zamontowany mam alarm "auto watch".chcac go uaktywnic, zamykam samochod pilotem.jesli nie sa wylaczone swiatla lub sa niedomkniete drzwi alarm sygnalizuje to dzwiekiem - najpierw kilkakrotnie cichym, po jakichs 2minutach wlacza pelna moc... do dzisiaj bylo wszystko wporzadku. musialem zamknac samochod na klucz,bez alarmu bo ciagle "wyje". wydaje mi sie,ze moze to miec jakis zwiazek z niegasnacym swiatelkiem w bagazniku (przy ktorym dzis majstrowalem).czemu to swiatelko nie chce zgasnac? wciskam ten wylacznik przy klapie, to swiatlo staje sie nieco mniej intensywne, ale dalej nie gasnie...dochodza do niego dwa kabelki,ale co dziwne jeden z nich jest polaczony z jakims jeszcze innym:shock: czy tak powinno byc?mozliwe wogole,ze przez to swiatelko zalacza sie alarm?

Opublikowano
Odłącz ten przewód i wtedy zamknij auto z pilota będziesz wiedział czy to on jest przyczyną awarii .Całkiem możliwe że nie rozłącza obwodu bo jest zacięty ,popsikaj go jakimś odrdzewiaczem .
Opublikowano
Odłącz ten przewód i wtedy zamknij auto z pilota będziesz wiedział czy to on jest przyczyną awarii .Całkiem możliwe że nie rozłącza obwodu bo jest zacięty ,popsikaj go jakimś odrdzewiaczem .

poodlaczalem te wtyczki. problem wystepuje nadal...w okolicy zarowki zardzewiale nic nie jest. co popsikac? przewody? wszystko tam jest zabudowane, wiec raczej ciezko cokolwiek zobaczyc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Myślę, że właśnie to "światełko" w bagażniku jest Twoim problemem. Sprawdź wyłącznik przy klapie bagażnika.

Alarm jest na pewno tak zrobiony, żeby reagował na każdą próbę wejścia do auta, nawet przez bagażnik, więc...

Kai
Opublikowano
Myślę, że właśnie to "światełko" w bagażniku jest Twoim problemem. Sprawdź wyłącznik przy klapie bagażnika.

Alarm jest na pewno tak zrobiony, żeby reagował na każdą próbę wejścia do auta, nawet przez bagażnik, więc...

okazalo sie,ze tak :) ucialem ten trzeci kabelek i zamyka sie normalnie:) podlacze go tylko najpierw musze sie dowiedziec czemu to swiatelko nie chce gasnac. wciskam ten pstryczek umieszczony na klapie i tylko troche mniejsze swiatelko daje, a czemu wcale nie gasnie?

Opublikowano
po ucieciu trzeciego kabelka juz gasnie swiatlo i zamyka sie normalnie. jak tylko podlacze trzeci kabelek (ten od alarmu),to swiatelko nie chce zgasnac. ma ktos pomysl jak podlaczyc,zeby gaslo i nie wlaczal sie od razu alarm?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Miałem podobny problem, tylko że u mnie po zamknięciu klapy bagażnika, włączeniu z pilota alarmu i centralnego zamka załączało się podświetlenie tablicy rejestracyjnej i uwaga... podświetlenie zegarów. Problem okazał się prozaiczny, w tylnej klapie z lewej strony biegnie wiązka przewodów w gumowej otulinie, Po zdjęciu otuliny okazało się , że część przewodów poprzecierała się (od otwierania i zamykania tylnej klapy) i robiło się zwyczajnie zwarcie w instalacji. Przewody zaizolowałem i dodatkowo wzmocniłem koszulkami termokurczliwymi i jest ok.

Pozdrawiam